Kuva: Shutterstock

Kannattaako dödöä laittaa aamulla vai illalla? Vastaus on selkeä

27.05.2023 10:15 - Minttu Tikkanen

Dödöä kannattaa laittaa vain puhtaisiin ja kuiviin kainaloihin.

Deodorantin laitto ennen päivän askareisiin lähtemistä kuuluu luontevana osana suurimman osan aamurutineeihin. Todellisuudessa parhaan hyödyn dödöstä saisi irti, jos sen lisäisi jo illalla.

Dödöä kannattaa laittaa vain kuiviin ja puhtaisiin kainaloihin. Siksi aamulla deodorantin laittaminen ei välttämättä ole paras vaihtoehto, jos on tottunut käymään suihkussa iltaisin. Yön aikana saatat ehtiä jo hikoilla, jolloin kainalot eivät ole enää niin puhtaat aamulla, eikä deodorantti välttämättä estä niin tehokkaasti ikäviä hajuja. Jos aamulla tuntuu, ettei enää luota illalla laittamaansa deodoranttiin, voi sitä aina lisätä vielä aamulla. 

Mikäli taas käytät antiperspiranttia, on sen lisääminen aamun sijaan illalla vieläkin tärkeämpää. Yön aikana hikoilemme vähemmän, mikä tarkoittaa, että myös kainaloiden hikirauhaset ovat vähemmän aktiivisia ja antiperspirantti pääsee paremmin vaikuttamaan. Yön aikana sillä on myös aikaa imeytyä kunnolla, mikä myöskin osaltaan parantaa antiperspirantin tehoa. Päivän aikana hikirauhaset ovat aktiivisempia ja hikoilet enemmän, jolloin antiperspirantti ei välttämättä pääse kunnolla vaikuttamaan.

Lue myös: Kuinka usein vaihdat lakanat? Se on todennäköisesti liian harvoin

Lue myös: Vedätkö vessanpöntön aina kansi auki? Ei kannattaisi, sillä totuus on ällöttävä

Lue myös: Kuinka usein napa täytyisi pestä? Vastaus on tiukka ja saattaa yllättää monet

Lähteet: Byrdie, Garnier

Kilpailut

Uusimmat