Kuva: Fotolia

Työhaastattelu edessä? Katso mikä on täydellinen vastaus yleisimpään kysymykseen

07.07.2017 13:45 - Reija Saarinen

Työhaastattelua kannattaa miettiä etukäteen.

Kerro jotain itsestäsi - lause, jonka jokainen työhaastattelussa käynyt on varmasti kuullut työhaastattelijan suusta. Kysymykseen vastaaminen saattaa olla haastavaa, sillä ei ole varmuutta siitä, mitä toinen haluaa kuulla.

Mutta mitä sitten kannattaisi sanoa? Independentin haastatteleman Jessica Pointingin mukaan on olemassa yksi tapa, jota kannattaa hyödyntää. 

- Kannattaa miettiä asiaa jo valmiiksi. Kyseessä on kuitenkin vastaus, jolla voi tehdä suuren vaikutuksen. Usein se esitetään haastattelun alussa, jolloin annat itsestäsi myös ensivaikutelman, Pointing kertoo.

Hänen mukaansa kannattaakin panostaa kolmeen kohtaan. Ensin kannattaa kertoa itsestään hieman perustietoja kuten nimensä ja koulutuksensa. Tämän jälkeen kannattaa antaa osviittaa siitä, mitä on vuosien saatossa työrintamalla tehnyt. Tarkoitus ei kuitenkaan ole referoida pelkästään CV:tä, vaan kertoa ne asiat, joita pitää itselleen tärkeimpinä ja joiden uskoo olevan kyseisen paikan suhteen relevantteja. Lopuksi kannattaa vielä kertoa, miksi haluaa työllistyä juuri kyseisen firman palvelukseen, ja juuri kyseiseen työhön. Kerro esimerkiksi se, miten omat kykysi työpaikkaan sopivat.

- Kaikki edellä mainittu kertoo työnhakijalle selkeästi sen, miksi juuri sinä olisit hyvä valinta paikkaan, Pointing kertoo.

Lue myös: On yksi kysymys, johon sinun ei kannata vastata työhaastattelussa

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat