Kuva: Shutterstock

Tuija päätyi vahingossa töihin keskiaikaiseen linnaan Italiassa - työnkuva hämmästyttää

31.07.2018 09:15 - Henna Koste - Luettu 1 039 kertaa

Tuija on asunut liki 40 vuotta ulkomailla. Hänen unelmansa toteutui, kun hän pääsi töihin linnaan.

Kielitaidolla ja uteliaalla asenteella voi päätyi töihin vaikka minne maailman kolkkaan. Suomalainen Tuija on asunut lähes koko elämänsä ulkomailla. Tällä hetkellä hänellä on varsin monipuolinen työnkuva italialaisessa keskiaikaisessa linnassa. 

- Vanhin osa linnasta on 1200-luvulta, jolloin se oli linnoitus, Tuija kuvailee.

Nykyisin linna palvelee osittain hotellina, mutta on osittain yksityisessä käytössä. 

- Pomoni on omistaja tässä linnassa. Heille on kuulunut tämä linna vuodesta 1643, mutta tämä oli niin sanotusti mökki. Varsinainen palatsi on Rooman keskustassa. He ovat aatelinen perhe. Pomoni on markiisi ja myös hänen isänsä asuu tässä linnassa. Hän on vanha markiisi, Tuija taustoittaa. 

Mitä Tuija sitten tekee hulppeassa linnassa työkseen?

- Olen pomoni oikea käsi ja luottohenkilö, mutta teen kaikkea. Teen normaalia hotellityötä, pidän yhteyttä vieraisiin viesteillä, meileillä, puhelimitse. Puhun muutamaa kieltä. Olen vastuussa gastronomia-puolesta, eli suunnittelen ruokalistat. Teen ruokaakin joskus, mielelläni. Markkinointia ja organisoin tapahtumia, Tuija listaa. 

Yksi hotelliyö oli merkittävässä roolissa, kun Tuija pohtii, kuinka hän päätyi nykyiseen työpaikkaansa. Koko jakson löydät täältä.

Cafe au lait -sarjassa pureudutaan suomalaisnaisten elämään ulkomailla. Suositussa podcastissa Suomessa asuva Lilli ja Ranskassa asuva Helena istahtavat virtuaaliseen kahvipöytään eri puolilla maailmaa asuvien suomalaisten kanssa.

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot. 

Lue myös: Suomalainen Anna löysi pysyvän kodin Etelä-Euroopasta: "Kaunein kaupunki, jossa olen koskaan ollut"

Kilpailut

Uusimmat