Kuva: Shutterstock

Verohallinto muistuttaa - lähes miljoonan suomalaisen tuloraja ylittymässä

29.08.2023 17:15 - Lauri Kujanpää

Tulorajan ylittyessä tuloja verotetaan perusveroprosenttia korkeammalla lisäprosentilla.

Verohallinto arvioi tiedotteessaan, että verokortin tuloraja ylittyy lähes miljoonalta suomalaiselta tämän vuoden aikana, jos he saavat loppuvuodesta tuloja samaan tahtiin kuin tammi–heinäkuun 2023 aikana.

Tulorajan ylittyessä tuloja verotetaan perusveroprosenttia korkeammalla lisäprosentilla.

- Jos tulot ovat muuttuneet alkuvuodesta merkittävästi, kannattaa tehdä OmaVerossa uusi verokortti loppuvuodeksi. Kun uuden verokortin tekee nyt, korkeammat tulot ja mahdollisesti noussut veroprosentti ehditään huomioida ennakonpidätyksessä tasaisesti syksyn mittaan, kertoo Verohallinnon ylitarkastaja Heikki Koskela.

Verokortin tulorajan riittävyys on helppo tarkistaa itse. Tuloraja löytyy sekä OmaVerosta, verokortista että verokortin mukana toimitettavasta ennakkoperinnän päätöksestä.

- Omia, tiedossa olevia tuloja kannattaa verrata verokortin tulorajaan. Jos vaikuttaa siltä, että tuloraja ei riitä loppuvuoden tuloille, on paikallaan tilata uusi verokortti, Koskela sanoo.

Verottaja on myös maksanut lähes kahdelle miljoonalle suomalaiselle veronpalautuksia. Seuraava veronpalautuspäivä on 4. syyskuuta. 

Lue myös: Muistitko tehdä vähennykset veroilmoituksessa? Verohallinto antaa vinkit

Lue myös: Elokuussa erääntyneitä veroja on vielä miljoonien edestä maksamatta - tarkasta omat tietosi

Lähde ja lisätiedot: Vero

Kilpailut

Uusimmat