Kuva: Ian McManus

Saara Aalto tajusi olevansa työnarkomaani - ymmärsi sen vasta, kun raivostui puolisolleen syyttä

27.02.2021 22:15 - Senja Rapila

Suomalaislaulaja on kertonut asiasta rehellisesti omalla Instagram-tilillään.

Saara Aalto kertoo Instagram-tilillään hiljattaisessa julkaisussa rehellisesti, että kun vuosi sitten koronapandemia iski maailmalle ja työt loppuivat kuin seinään, hän oli helpottunut pienestä lomasta työnteosta. Lopulta kuitenkin oleminen ja tekemättömyys tuntui murskaavalta.

"Huomasin, kuinka vaikeaa minulle oli olla tekemättä töitä. Tänä vuonna olen ymmärtänyt, että kyllä, olen työnarkomaani ja tukahdutan pettymykseni, suruni ja epävarmuuteni työntekoon. En kuitenkaan tarkoita luovaa työtä, kuten musiikin kirjoittamista tai laulamista", Saara kirjoittaa.

Hän myöntää, että to do -listat tietokoneella voivat olla joskus mielelle liikaa. Kirjoituksen lomasta voidaan päätellä, että myös Saara on taipuvainen monelle klassiseen suorittamiseen.

"Minulla on sellainen uskomus, että kun saan to do -listani valmiiksi, tunnen oloni paljn paremmaksi... Ihan kuin olisin saavuttanut jotain elämässäni. Tässä ei ole mitään järkeä, mutta niin aivomme yleensä toimivat."

Aiemmin tällä viikolla Saara joutui kohtaamaan tilanteen todellisuuden. Hän kertoo tunteneensa olonsa surulliseksi ja meni paikkaamaan oloaan välittömästi tietokoneelle, to do -listansa pariin. 

"Yritin peittää tunteeni ja teeskennellä, että kaikki olisi hyvin."

Sitten Saaran vaimo Meri puuttui tilanteeseen. Hän kehotti, ettei laulaja tekisi töitä sunnuntaina.

"Suutuin niin paljon, kuin pieni lapsi, kun Meri keskeytti työntekoni. Kun itkin, ymmärsin siinä vaiheessa, että olin oikeasti vihainen sen vuoksi, etten saanut jatkaa addiktoivaa käytöstäni. Ihan kuin alkoholin ottaisi pois alkoholistilta. Siltä minusta tuntui."

Voit lukea koko päivityksen alapuolelta.

Julkaisusta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lue myös: Saara Aalto hämmentyi siitä, millä sanalla tuli kutsuneeksi Meri-vaimoaan: "Miten tämä tapahtui?"

Lue myös: Tunnistatko Saara ja Meri Aallon nuoruuskuvista? Katso

Lue myös: Saara Aalto paljastaa podcastissa aiemman kriteerilistan unelmakumppanista - Meri täysi vastakohta

Kilpailut

Uusimmat