Sillanrakentaja-hankkeessa löydetty ns. piilotyöpaikkoja pohjoispohjalaisyrityksistä

29.02.2016 13:45 - Jussi Häkkilä

Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimiston viime syksynä käynnistämässä Sillanrakentaja-projektissa on löydetty alueen pk-yrityksistä piilotyöpaikkoja eri toimialoilta, ja pk-yrittäjistä 30 prosenttia aikoo palkata uuden työntekijän yhdestä kuuteen kuukauden kuluessa. Eniten työpaikkoja on selvityksen mukaan tulossa kaupan, teollisuuden ja rakentamisen aloille sekä informaatio- ja viestintäalalle. Jussi Häkkilä jututtaa Pohjois-Pohjanmaan TE-toimistosta kehittämispäällikkö Jouni Korhosta.

Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimiston viime syksynä käynnistämässä Sillanrakentaja-projektissa on löydetty alueen pk-yrityksistä piilotyöpaikkoja eri toimialoilta, ja pk-yrittäjistä 30 prosenttia aikoo palkata uuden työntekijän yhdestä kuuteen kuukauden kuluessa. Eniten työpaikkoja on selvityksen mukaan tulossa kaupan, teollisuuden ja rakentamisen aloille sekä informaatio- ja viestintäalalle. Projektissa on tehty TE-toimiston palveluja tutuksi jo lähes 1300:lle alueen pk-yritykselle.
Sillanrakentaja-projektia toteutetaan koko Pohjois-Pohjanmaan alueella painottuen Oulun, Raahen ja Ylivieskan seutukuntien pk-yrityksiin. Projektissa on myös kysytty, millaisia palvelutarpeita yrityksessä on kehittämiseen liittyen. Haastatteluissa esille ovat nousseet esimerkiksi uusien osaajien rekrytointi- ja koulutustarpeet. Yrityksistä runsas kolmannes ilmoitti tietotekniikan alan osaajatarpeista. Tarpeet painottuivat verkkokaupan kehittämiseen, kotisivujen suunnitteluun ja kehittämiseen sekä myynti- ja markkinointiosaajien tarpeeseen kansainvälisessä kaupassa ja markkinoinnissa.

Kilpailut

Uusimmat