Suomen paras pipari valittiin - katso kuvat

12.12.2011 10:45 - Sanna Wänskä

Helsingin Kampissa järjestettiin viikonloppuna piparinleivonnan SM-kisat. Voiton vei Sakari Kannoston vauhdikas pipari.

Myllyn Parhaan järjestämissä Suomen ensimmäisissä piparinleivonnan SM-kisoissa oli tehtävänä muotoilla, paistaa ja koristella valmistaikinasta mahdollisimman näyttävä piparkakku. Osallistujia kisassa oli yhteensä 48. Tuomariston puheenjohtaja, kotitalousopettaja Arja Savelan mukaan kilpailun taso oli kova.

- Jopa yllättävänkin kova. Kisatöissä oli paljon taiteellista näkemystä ja ideoita tuntui löytyvän runsaasti. Tuomaristolla oli joissakin erissä haasteena valita hyvien töiden joukosta erävoittaja, kommentoi Arja Savela kisatuomarointia.

Tuomaristossa istunut leipuri-kondiittori Iiro Heinonen ennakoi viime viikolla Iskelmälle, että perinteitä kunnioittava, mutta moderni pipari tulee olemaan arvossaan. Kilpailun voitti helsinkiläinen Sakari Kannosto moottoripyöräilevällä joulupukillaan. Voiton Sakari epäili tulleen ajankohtaisesta aiheesta.

- Halusin vangita työhön tämän hetken fiiliksen: lunta ei ole vielä maassa ja jokainen toivoo pukilta lahjoja, joten annoin pukin käyttöön moottoripyörän ja säkin täynnä sydämiä.

 

Kilpailut

Uusimmat