Hajoavasta wc-paperihylsystä Vuoden turhake

16.12.2011 07:58 - Antti Granlund

Suomen luonnonsuojeluliitto on nimennyt Flush & Go -hylsyn Vuoden turhakkeeksi 2011. Valinta herätti tänä vuonna suuresti tunteita.

Vessanpöntöstä alas huuhdeltava rulla on Lotus Familyn uutuus, jonka tuotekehittely on yrityksen mukaan kestänyt yli viisi vuotta. Suomen luonnonsuojeluliiton mukaan monet huuhtohylsyä turhakkeeksi ehdottaneet olivat erityisen kiukkuisia tavasta, jolla tuotetta markkinoidaan - ikään kuin vessapaperihylsy olisi valtava ongelma, joka koskettaa ja harmittaa lähes kaikkia.

Lotus Familyn mukaan suomalaiset kierrättävät noin 40 prosenttia vessapaperirullista, mutta loput 60 prosenttia aiheuttavat siisteysongelmia. Itse hylsy on valmistettu uusiutuvasta, biohajoavasta materiaalista, ja se vastaa neljää vessapaperiarkkia. Yrityksen mukaan ympäristön kannalta ei ole väliä, käyttääkö tavallista vai huuhtohylsyä.

Hajoava hylsy on huolettanut myös vesilaitoksia. Turun Vesiliikelaitoksen liikelaitosjohtaja Irina Nordman kertoi Radio Sadalle, ettei Flush & Go -hylsyn hajoaminen ole mikään ongelma. Hän näkee suuremman vaaran siinä, että lupa yhden tuotteen huuhtomiseen alas wc:stä saattaa harhauttaa kuluttajaa luulemaan, että niin voi tehdä myös muille tuotteille.

(Iskelmä - Suomen luonto - Radio Sata)

Kilpailut

Uusimmat