Hevisaurus-oikeudenkäynnistä jättikorvaukset maksettaviksi

01.02.2012 13:17 - Antti Granlund

Vantaan käräjäoikeus on vihdoin antanut ratkaisunsa Hevisaurus-yhtyeen tekijänoikeutta koskevaan riitaan. Riidassa oli kysymys yhtyeen dinosaurushahmojen käyttöoikeuksista.

Sony Music Finland Oy on voittanut oikeudenkäynnin Vantaan käräjäoikeuden päätöksellä. Sony Musicin kanne hyväksyttiin ja toisen osapuolen, Mirka Rantasen ja Leka Productionsin vastakanne hylättiin.

Riidassa oli kysymys Hevisaurus -yhtyeeseen liittyvistä dinosaurushahmoista Herra Hevisaurus, Milli Pilli, Riffi Raffi, Muffi Puffi ja Komppi Momppi. Sony Music Entertainment Finland Oy katsoi, että sillä on tekijänoikeus hahmoihin. Mirka Rantanen ja Leka Production Oy oli sitä mieltä, että hahmojen tekijänoikeudet kuuluvat sille.

Välirikon jälkeen Sony ja Popgee ovat edelleen toimineet Hevisaurus-yhtyeen nimissä. Leka ja Rantanen puolestaan ovat jatkaneet samaa toimintaa Sauruxet -nimisen yhtyeen nimissä. Tämä yhtye on käyttänyt muutoin aivan samoja hahmoja paitsi, että Herra Hevisaurus on ollut Herra Saurus.

Päätöslauselman mukaan, Leka Production Oy:tä ja Mirka Rantasta kielletään tekijänoikeuslain 56 g §:n nojalla 50.000 euron sakon uhalla yksin tai yksissä tuumin loukkaamasta Sony Music Entertainment Finland Oy:lle kuuluvaa tekijänoikeutta Hevisaurus-hahmoihin valmistamalla niistä kappaleita tai saattamalla niitä yleisön saataviin muuttamattomana tai muutettuna alkuperäisessä taidelajissa tai toista tekotapaa käyttäen.

Leka Production Oy ja Mirka Rantanen velvoitetaan yhteisvastuullisesti maksamaan Sony Music Entertainment Finland Oy:lle tekijänoikeuslain 57 §:n 1 momentin mukaisena hyvityksenä 100 000 euroa viivästyskorkoineen. Leka Production Oy ja Mirka Rantanen velvoitetaan myös yhteisvastuullisesti maksamaan Sony Music Entertainment Finland Oy:lle ja Popgee Oy:lle yhteisesti korvaukseksi oikeudenkäyntikulut.

 

Kilpailut

Uusimmat