Omituisia ammatteja löytyy nykypäivänäkin

28.03.2012 07:51 -

Aikaisemmin tällä viikolla listattiin kymmenen entisajan omituisinta ammattia. Omituisuuksia löytyy myös nyky-Suomesta, sen todistivat Iskelmän kuuntelijat.

Keskipäivän tiistaissa etsittiin omituisia ammatteja, ja löytyihän niitä. Ohessa omituisuuksien top 5.

5. Ruumisauton kuljettaja
Haudanvakava ammatti, josta pystyy kuitenkin kaivamaan myös valopilkkuja. Kun työtä tekee tarpeeksi kauan alkaa se tuntua työltä muiden joukossa. Ainoa asia, johon ei totu on lapsen kuolema. Se vetää aina vakavaksi.

4. Sekottaja
Sekottajan työtehtäviin ei kuulu hämmennyksen aiheuttaminen työpaikalla. Sen sijaan sekottaja mittaa raaka-aineita koneeseen, joka valmistaa autonhoitotuotteita, shampoota tai rasvaa.

3. Aasimies
Aasimies työskentelee laivalla huoltomiehenä. Ammattinimike on perua entisajoilta, jolloin laivoissa ei ollut konetta ankkurin nostoon. Ankkurin nostamisen apuna käytettiin rattaan eteen valjastettua aasia, jonka hoitajaa kutsuttiin aasimieheksi. Aasimiehen nimike on periytynyt näiltä henkilöiltä nykyajan huoltomiehille.

2. Reikämies
Reikämies työskentelee metallitehtaalla sulan metallin laskijana. Sula metalli laskettiin savisammioissa olevan reiän kautta kouruun, jonka lopputuotteena syntyy valmis metalli. Reikämies toimi tehtaalla metallin laskijana – saaden itselleen ammattinimikkeen jolle nauroi koko kaupunki.

1. Luojan apulainen
Luojan apulainen työskentelee tekstiilitehtaalla, jossa valmistetaan kankaita ja vaatteita. Luojan apulaisen tehtävänä on auttaa kankaan luojaa työssään – oikeaa Luojaa kun tehtaalla ei mitä ilmeisemmin kuitenkaan ole.

Listan entisajan oudoista ammateista löydät täältä.

Kilpailut

Uusimmat