IL: Linda Lampenius avautuu kirjassaan syömishäiriöstään

17.04.2012 10:11 - Antti Granlund

Viulisti Linda Lampenius-Cullberg on julkaisemassa paljastuskirjan, josta on Iltalehden mukaan tulossa niin rehellinen, ettei ensimmäinen kustantaja suostunut julkaisemaan sitä.

Lampenius-Cullberg parantui neljä vuotta sitten 23 vuotta kestäneestä syömishäiriökierteestä. Hän on kertonut kokemuksistaan aiemmin televisiossa, lehdissä ja omassa blogissaan, ja nyt hän allekirjoittanut sopimuksen kirjasta. Kirjassa käsitellään anoreksiaa sekä bulimiaa ja ortoreksiaa.

Lampenius-Cullbergin kirjaprojekti on hyvässä vauhdissa alkuvaikeuksien jälkeen. Hän oli aiemmin neuvotellut myös toisen kustantamon kanssa, joka oli kuitenkin todennut kirjan kertovat aivan liikaa.

- He pelkäsivät, että tarinani innostaa syömishäiriöistä kärsiviä tekemään asioita, joita he eivät itse olisi hoksanneet...Näyttää siltä, että Ruotsissa pelätään kertoa koko totuutta näistä sairauksista ja niistä jekuista, joita syömishäiriöpotilailla on, Lampenius-Cullberg kirjoittaa blogissa.

Lampenius-Cullbergin mukaan kukaan ei tervehdy ilman muiden apua, mutta ammattiavun ja läheisten avulla kaikki voivat tulla terveiksi.

Lähde: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat