Photoshop-kohu: myös Urho Kekkosen kuvaa on muokattu - katso!

19.04.2012 09:47 - Antti Granlund

Tällä viikolla niin ammattivalokuvaajat kuin tavallinen kansakin ovat kummastelleet presidentti Sauli Niinistöstä julkaistua virallista valokuvaa, jossa digitaalisen kuvankäsittelyn jälki näkyy turhan selvästi. Iskelmän tietoon on tullut, ettei tapaus ole ainutlaatuinen.

Tasavallan presidentin kanslia julkaisi kuvan Sauli Niinistöstä maanantaina. Pasi Heiskasen ottaman valokuvan virallinen koko on 40,3 cm x 52,8 cm ja sen voi halutessaan ostaa Juvenes Printin verkkokaupasta. Voit katsoa tuon kuvan tästä.

Ylen mukaan Niinistön valokuva kummastuttaa ammattilaisia. Sitä on kritisoitu etenkin siitä, ettei sitä ole valaistu kunnolla ja siihen on lisätty valoelementtejä kuvankäsittelyohjelmalla. Tutkija ja kuvajournalisti Hanna Weseliuksen mukaan kuva herättää ammattilaisissa "virheen korjaamisen halua."

Iskelmä on saanut käsiinsä valokuvan presidentti Urho Kaleva Kekkosesta, jota on niin ikään ilmiselvästi muokattu digitaalisesti. Kyseistä kuvaa ei ole julkaistu koskaan aikaisemmin.

Iskelmän saamien tietojen mukaan kuvaan on lisätty elementtejä, joita siinä ei alun perin ollut. Asiantuntijoiden mukaan lopullinen niitti oli tieto siitä, ettei Kekkonen kannattanut Tapparaa.

Onko tämä kuva mielestäsi aito vai käsitelty?

Kilpailut

Uusimmat