Ruotsi ottaa kovat keinot käyttöön hyttysten tappamisessa

27.04.2012 08:26 - Antti Granlund

Ruotsissa hyttysten valtava määrä on kasvanut paikoitellen niin isoksi, että maassa suunnitellaan radikaaleja keinoja ongelman karkoittamiseksi.

Aftonbladetin mukaan Ruotsin hallitus on antanut luvan massaruiskutuksille, joissa hyttysmyrkkyä suihkutettaisiin helikoptereista ongelma-alueille. Suurin hyttysongelma Ruotsissa on Daljoen seudulla, joka sijaitsee noin 150 kilometriä Tukholmasta pohjoiseen, kuta kuinkin samalla korkeudella Turun kanssa.

Ruotsin ympäristöministeri kertoo hyttysongelman olevan niin suuri, etteivät alueella asuvat ihmiset pysty kesäisin edes kunnolla oleskelemaan ulkona. Ongelmalliseksi tilanteen on tehnyt se, että alue on suojeltu, minkä takia myrkytyksille tarvittiin hallituksen lupa.

Ruotsin ympäristönsuojeluvirasto on nyt antanut luvan noin 9000 hehtaarin kokoisen alueen myrkyttämiselle niin, että hyttysten toukat kuolisivat. Myrkytyksessäkin on tosin oltava varuillaan, sillä jos Daljoen hyttyset kehittävät itselleen vastustuskyvyn myrkkyä vastaan, niitä ei enää pidättele mikään.

Lähde: Aftonbladet, Suomessa asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Kilpailut

Uusimmat