Onnea! Finlandersin Aarne Hartelin täyttää 50 vuotta

08.06.2012 15:10 - Antti Granlund

Suomen tunnetuimpien tanssi- ja viihdeorkestereiden joukkoon lukeutuvan Finlandersin laulava basisti Aarne Hartelin täyttää tänään 50 vuotta.

Jo nuoresta asti musiikin parissa toiminut Aarne mainitsee muusikkouransa käännekohdaksi vuoden 1983.

- Otin sähköbassotunteja Salmen Iirolta. Hänen kauttaan avautui myös paikka Mattia ja Teppoa säestävästä Jussi Lammelan orkesterista. Sanouduin irti aiemmasta työstäni ja lähdin vappukeikalle Matin ja Tepon matkassa Savonlinnaan. Siitä kaikki lähti ja musiikki tuntui yhä vahvemmin olevan minun juttuni, Hartelin muistelee.

Hartelin on yksi vuonna 1984 perustetun Finlandersin alkuperäisjäsenistä. Hänet tunnetaan lukuisista sävellyksistä,  muun muassa kappaleista Hiljaiset sillat, Enemmän kuin milloinkaan, Amor, Rannalle sannalle, Ihana ilta ja Seikkailija. Hartelin voitti Seinäjoen Tangomarkkinoiden tangosävellyskilpailuun vuonna 2008 tangolla En kasvojas muista (san. Jorma Toiviainen).

- Kesäkuu keikkaillaan täysillä. En tiedä, ehtiikö tässä mitään synttärijuhlia sen ihmeemmin pitämään. Virallisena syntymäpäivänäni ollaan keikalla Tuuloksen Kapakanmäellä.

Finlanders on julkaissut yli 20 albumia uransa aikana. Heidät on palkittu muun muassa 2010 Viihteen elämäntyö -palkinnolla.

Kilpailut

Uusimmat