Matti Nykänen: Toivon, ettei Matti-elokuvaa olisi tehty ollenkaan

13.06.2012 10:45 - Antti Granlund

Matti Nykänen toivoo, ettei kuusi vuotta sitten ensi-iltansa saanutta Matti-elokuvaa olisi koskaan tehty. Mäkihyppylegenda kertoi asiasta Radio Jyväskylän haastattelussa.

Matti-elokuva valmistui vuonna 2006. Se pohjautuu Nykänen elämäntarinaan ja on osittain fiktiivinen kuvaus hänen ammattilaisuran loppuvaiheista ja sen jälkeisestä elämästä julkisuudessa.

- Multahan ei kysytty mitään muuta kuin että he tekevät elokuvan ja siitä maksetaan sen ja sen verran. Jos tämä järki, niin olisin kyllä tapellut, ettei elokuvaa olisi tehty ollenkaan, Nykänen kertoo Radio Jyväskylälle.

Matin on nähnyt noin 460 000 suomalaista. Nykästä elokuvassa esitti Jasper Pääkkönen. Elokuvan käsikirjoitti Marko Leino ja sen ohjasi Aleksi Mäkelä. Matti Nykänen kritisoi esimerkiksi tapaa, jolla hänen uraansa laulajana käsiteltiin elokuvassa.

- Ei se kuvaa sitä mitä se touhu oli. Siinä näytettiin se niin pinnallisesti kuin olla voi. Me oikeasti treenasimme ja teimme paljon töitä sen eteen. Matti on fiktioelokuva ja sillä siisti. Toivotaan, että jossain vaiheessa minusta tehdään oikea dokumentti, Nykänen kertoo.

Voit kuunnella Nykäsen haastattelun Radio Jyväskylän nettisivuilta.

Uusimmat