Kruununprisessa Victoria 35 vuotta – näin Ruotsissa juhlitaan

14.07.2012 12:02 -

Kruununprinsessa Victoria täyttää tänään 35 vuotta. Syntymäpäiviä juhlitaan kaikille avoimilla Victoria –teemaisilla tapahtumilla, myös euroviisuvoittaja Loreen osallistuu juhlallisuuksiin.

Kruununprinsessa Victorian syntymäpäiville ovat tänä vuonna tervetulleita myös kaikki tavalliset kansalaiset. Syntymäpäiviä juhlitaan Öölannin saarella erilaisten Victoria-aiheisten tapahtumien merkeissä. Juhlinta alkoi jo eilen perjantaina Victoria-golfin ja Victoria-markkinoiden merkeissä.

Lauantaina kansalaisilla on mahdollisuus tutustua Sollidenin linnaan ja onnitella samalla päivänsankaria. Victoria itse näyttäytyy julkisesti vain tänään lauantaina, jolloin syntymäpäiväjuhlat huipentuvat konserttiin Borgholmin urheilukentällä. Konsertin päätähtenä on eruroviisuvoittaja Loreen, jonka ohella lavalla nähdään muita ruotsalaisia huippuartisteja.

Kuningashuoneen mukaan juhlintaan ottaa osaa myös prinssi Daniel, prinssi Carl Philip, itse kuningas puolisoineen sekä Yhdysvalloista saapuva Madeleine. Ruotsissa kansalaiset voivat seurata juhlintaa myös kotona, sillä SVT lähettää Victorianpäivän tapahtumat suorana lähetyksenä.

Syntymäpäivien tarkempi aikataulu

Lauantai 14.7.

11:00 Sollidenin linnan portit avataan, ja yleisöllä on mahdollisuus onnitella kruununprinsessaa. Paikalla Victoria ja Daniel. Sollidenin linnan tiluksiin voi tutustua paremmin pääsymaksua vastaan.

17:00 Borgholmin urheilukenttä avataan.

18:30 Kuninkaallinen perhe saapuu paikalle, ja virallisten juhlallisuuksien jälkeen konsertti alkaa.

20:15 Tapahtuma päättyy.

Sunnuntai 15.7.

10:00 Juoksukilpailu Victorialoppet alkaa. Tarjolla juoksumatkoja neljästä yhdeksään kilometriin ja lapsille oma sarjansa.

Lähde: IL

Kilpailut

Uusimmat