Prinsessa Estellestä ei todennäköisesti tule kuningatarta

30.07.2012 16:32 -

Ruotsalainen historoitsija Herman Lindqvist ei usko, että kruununprinsessa Estelle tulee koskaan nousemaan Ruotsissa valtaan.

Ruotsin kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin tytär Estelle ei mitä todennäköisimmin tule koskan pääsemään vallan kahvaan. Tällaisen väitteen on esittänyt muun muassa Kaarle Kustaan puheiden kirjoittajana ja prinsessa Victorian historian opettajana toiminut historioitsija Herman Lindqvist.

Lindqvist perustelee näkemyksensä sillä, että hän uskoo Ruotsin poliittisen järjestelmän vaihtuvan monarkiasta tasavaltaan tulevien vuosikymmenten aikana. Perimysjärjestyksen mukaisesti Estelle olisi tarkoitus kruunata kuningattareksi Victorian jälkeen.

– Monarkiaa ei ole enää jäljellä, kun hänen olisi tarkoitus seurata Victoriaa, väittää Herman Lindqvist.

Monarkia tulee Lindqvistin mukaan katoamaan muun muassa siksi, että sitä vuodet seurannut glamour tulee katoamaan ja kuninkaalliset muuttuvat epäkiinnostaviksi. Myös sillä on oma vaikutuksensa, että kuningashuoneen edustajat avioituvat tavallisten ihmisten kanssa. Kruununprinsessa Victorian puoliso, prinssi Daniel on alun perin kuntosaliohjaaja, Madeleinen rakas Chris O’Neill liikemies ja prinssi Carl Philiphin mielitietty, Sofia Hellqvist puolestaan malli.

Lähde: MTV3

Kilpailut

Uusimmat