Himoksen kesätapahtumat keräsivät yli 100 000 kävijää

21.08.2012 11:11 - Antti Granlund

Himoksen kesä on ollut ennätyksellinen. Viileästä säästä huolimatta kesätapahtumat toivat Himokselle yli 100 000 vierailijaa, ja kesän kävijämäärä kasvoi 15 prosenttia.

The Voice Juhannus -festivaali keräsi Jämsään 42 000 kävijää, ja neljättä kertaa järjestetty Iskelmä Festivaali ylsi kävijäennätykseensä vetäen paikalle peräti 30 000 ihmistä.

Hiphop-festivaali Pipefest vietti kahdettatoista tapahtumavuottaan ja keräsi sekin uuden ennätysyleisön. Vuokatista toissa vuonna Himokselle siirtynyt Pipefest kasvatti kävijämääräänsä 23 000:een.

Himoksen kesäkävijöiden määrä on noussut tasaisesti, ja nykyisin Himoksen liikevaihdosta yli 45 prosenttia tulee kesäsesongista. Tänä vuonna kävijämäärä nousi jo yli 100 000:een. Viime vuonna kävijämäärä oli 94 000 ja edellisenä vuonna kesäkausi keräsi 78 000 kävijää.

Himoksen talvikausi mukaan lukien puhutaan vuositasolla yli neljännesmiljoonan asiakkaan suuruisesta kävijäjoukosta. Himos on Suomen viidenneksi suosituin laskettelukeskus eteläisestä sijainnistaan huolimatta.

Golfpallo lentää uudella kentällä ensi kesänä

Himoksen uusi täysimittainen golfkenttä on saanut lopullisen muotonsa. Peliväylät, viheriöt ja bunkkerit on muotoiltu, kuivatus- ja kastelujärjestelmät asennettu ja kasvukerrokset levitetty. Kenttä on valmiina pelattavaksi kesäkuussa 2013 alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Kentän valmiusaste on nyt jo yli 90 prosenttia.

Himos-Patalahti Golf Oy:n omistuspohja siirtyi keväällä perustajayrityksille, kun HimosResort osti Matkailunkehitys Nordian hallussa olleet kentän osakkeet. Golfyhtiön omistavat nyt HimosResort 77 prosentin ja Holiday Club 23 prosentin osuuksin.

Kilpailut

Uusimmat