Hämmästyttävä tilasto - Onko sinun tyttäresi herutuskuvia napattu netin pornosivuille?

25.10.2012 08:50 - Antti Granlund

Jopa 88 prosenttia teinien nettiin lataamista paljastavista valokuvista päätyy aikuisviihdesivuille. Asiasta kirjoitta Guardian.

Guardianin mukaan internetissä on lukuisia sivuja, jotka tienaavat rahaa yhteisöpalveluista varastetuilla alastonkuvilla. Lehden haastatteleman Internet Watch Foundationin toimitusjohtaja Susie Hargraves muistuttaakin, että nettiin laitetun materiaalin poistaminen on käytännössä mahdotonta.

- Nuorten on ymmärrettävä, että kun he kerran lataavat kuvansa nettiin, he eivät luultavasti koskaan saa sitä sieltä pois. Alastonkuvat saattavat jäädä vainoamaan henkilöä vuosiksi eteenpäin.

Tulokset perustuvat IWF:n tutkimukseen. Siinä analysoitiin kahden vuorokauden aikana 12 224 uskaliasta kuvaa 68 nettisivulla. Näistä peräti 10 776 löytyi myöhemmin aikuisviihdesivuilta, tai ns. parasiittisisuilta, kuten järjestö niitä kutsuu.

Lisäksi IWF muistuttaa, että jos kuvissa esiintyvät henkilöt eivät ole alle 18-vuotiaita, heillä ei ole juuri aseita niiden poistamiseen. Ainoa ratkaisu ongelmaan näyttäisikin olevan se, ettei esiinny alastonkuvissa ollenkaan.

Lähde: Guardian

Kilpailut

Uusimmat