Mihin aikaan vuodesta kannattaa myydä asunto? Kiinteistö-Kaisa vastaa

12.12.2012 19:22 - Mikko Räsänen

Avoauto ja kesämökki kannattaa myydä keväällä tai kesällä, mutta mihin aikaan vuodesta asuntoaan myyvän kannattaa laittaa kotinsa kaupaksi. Iskelmä kysyi asiaa Kiinteistö-Kaisalta.

On yleisesti tiedossa, että jos kesämökkiään tai avoautoaan myyvä haluaa saada parhaan mahdollisen hinnan, kannattaa ne laittaa myyntiin juuri kesän kynnyksellä. Tuolloin monet avoautosta tai mökistä haaveilevat ryhtyvät toteuttamaan haavettaan saadakseen jo sinä kesänä nautittua ostoksestaan.

Iskelmän toimituksessa alettiin miettiä, onko asuntokaupassa saman kaltaisia vuodenaikavaihteluita. Asiaa kysyttiin Suomen ehkä tunnetuimmalta kiinteistönvälittäjältä Kaisa Liskiltä eli tv:stä tutulta Kiinteistö-Kaisalta.

Kaisa Liski, onko jotain tiettyä vuodenaikaa, mihin asunnon myynti kannattaisi ajoittaa?

- Ei ole. Se, että vuodenaikojen välillä olisi eroa, on esimerkki urbaaneista legendoista, joita tämä ala on täynnä.

- Väitetään esimerkiksi, että omakotitalo kannattaisi myydä keväällä. Tuo ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Asia saattaa olla pikemminkin päin vastoin, sillä jos myyjät uskovat tuollaiseen väitteeseen, saattaa keväällä markkinoille tulla niin paljon omakotitaloja, että se oma ilmoitus hukkuu niiden sekaan, Liski miettii.

Entä jos myy omakotitaloa talvella, kannattaako myynti-ilmoitukseen laittaa kesällä otettuja pihakuvia? Niistähän ostajaehdokas näkisi heti, miltä piha näyttää kesän väriloistossa.

- Ei kannata. Kesäisten pihakuvien sijaan kannattaa käyttää juuri sen vuodenajan tuoreita kuvia. Jos talvella julkaistussa myynti-ilmoituksessa on kesäisiä kuvia, tulee ostajaehdokkaalle fiilis, että tuo talo on ollut myynnissä juhannuksesta lähtien ja on joku syy, miksi se ei ole mennyt kaupaksi, Liski paljastaa.

- Kesäkuvat voi kuitenkin ottaa varastoon ja tuoda ne vaikka esille näyttöön.

- Noh, nyt paljastin tuossa taas yhden kikkani kaikille. Toisaalta sehän on ollut vähän ideana koko tv-ohjelmassa, Kaisa myöntää.

Kilpailut

Uusimmat