Selvittikö suomalainen nettikansa Noora Karman temppujen alkuperän?

25.02.2013 16:45 - Mikko Räsänen

Mentalisti Noora Karma on viime kuukausina ollut usein otsikoissa uskomattomilta vaikuttavien temppujensa ansiosta. Nyt monien hänen temppujensa alkuperä näyttää paljastuneen.

Mentalisti Noora Karma oli viikonloppuna otsikoissa, kun hän ennusti onnistuneesti lauantain SM-liigakierroksen otteluiden lopputulokset. Noora on aina vakuuttanut, että hänen tempuissaan ei ole oikeasti kyse mistään yliluonnollisesta. Se lienee entisestään rohkaissut ihmisiä miettimään kikkoja temppujen takana.

Tiede-lehden nettifoorumin keskustelijat näyttävät paljastaneen Nooran SM-liigaveikkauksen. Nimimerkki Bustaaja on nimittäin löytänyt mentalisteille apuvälineitä myyvästä nettikaupasta täsmälleen vastaavan kaltaisen laatikon kuin se, jota Noora käytti tempussaan.

"Noora ei kirjoittanut tuloksia paperille, ainoastaan pelattavat ottelut. Kirjettä ei ole nostettu laatikossa kattoon vaan se jäi jalustan sisään taikurilaatikon valepohjan kautta. Siksi sitä ei laitettu suoraan läpinäkyvän laatikon sisään. Kohta kun pelit on selvät, niin Noora kirjoittaa samalle alkuperäiselle paperille oikeat tulokset ja lataa paperin jalustaan. Lauantaina laatikko lasketaan jalustan päälle ja Noora (tai miesavustajansa) vetää "laatikon sisältä" oikeat tulokset, joita ei siis ole ennustettu, vaan kirjoitettu paperille jälkikäteen", Bustaaja kirjoittaa foorumilla.

Katso nimimerkin vinkkaama taikalaatikko Kap magic -nettikaupasta täältä. Muissa taikakaupoissa on myynnissä vastaavalla tavalla toimivia muita laatikoita, jotka ilmeisesti eroavat toisistaan vain ulkonäöltään.

Seiskan sivuilla on julkaistu nettivideo tulosten avaamisesta. Siitä näkee, että nimimerkki bustaajan arvio näyttää osuvan oikeaan. Kun laatikko on otettu katosta ja nostettu toiselle pöydälle, asettelee Nooran avustaja sitä erikseen vielä toiseen asentoon ja lopulta nostaa laatikkoa ja pöytää pari senttiä eteenpäin ilman mitään järjellistä syytä. Todennäköisin selitys avustajan toiminnalle onkin juuri se, että pöytää siirtäessään hän aktivoi mekanismin, jolla siirsi pöydän sisään kätketyn kirjeen laatikkoon.

Kap Magic -nettikaupasta löytyvät myös selitykset monille muillekin Noora Karman tempuille. Esimerkiksi itsenäisyyspäivänä Noora näytti, miten hän liikuttaa kynää tai rikkoo juomalasin ajatuksen voimalla. Katso tuo video alta.

Molempien temppujen avain löytyy Kap Magic -taikurikaupasta. Kynätempussa kynä ei liikkunut Ilkka Kanervan tahdonvoiman takia, vaan tempussa käytettiin kauko-ohjattavaa kynää.  Toisen tempun avain oli juomalasien väliin laitettu korttipakka, joka on todellisuudessa electronic crasher -niminen apuväline. Laite näyttää kaupassa tältä.

Radio NRJ:n suorassa lähetyksessä vieraillessaan Noora sai juontaja Tuija Pehkosen kiljumaan tempullaan, jolla hän sai ohjelman tuottajan leijumaan ilmassa. Katso temppu alta.

Tuokin temppu kuuluu Kap Magic -kaupan valikoimiin, sillä kauppa myy valmiita välinesettejä, joilla tuo tehdään. Katso nuo täältä ja täältä.

Radio SuomiPOPilla vieraillessaan Noora teki korttitempun, joka päättyi siihen, että tuhkasta ilmestyi hänen käteensä kuva kortista, jota juontaja Arttu Harkki oli ajatellut. Katso temppu alta.

Tuokin temppu oli suora kopio tempusta, joka on esitetty Pubtricks-sivustolla, jossa myös tempun tekotapa on ostettavissa muutamalla eurolla.

 

Kilpailut

Uusimmat