Konkarinäyttelijän vinkit jännittämiseen juhlapuheenpitäjille

31.05.2013 14:30 - Katariina Näreaho

Jos esiintymisjännitys tuntuu ylitsepääsemättömän vaikealta, kannattaa koitokseen valmistautua näyttelijätär Maria Sidin vinkkien avulla.

Kesä koittaa ja sen mukana useat kesähäät. Moni onkin lupautunut ystävänsä häihin seremoniamestariksi tai puheenpitäjäksi. Näyttelijä-ohjaaja Maria Sid antaa omat vinkkinsä heille, joita esiintyminen yleisön edessä kauhistuttaa.

- Minulla itsellänihän on sellainen tausta, että olin lapsena hirvittävän ujo. Siksi minun piti ryhtyä näyttelijäksi, jotta pääsisin jännityksestä eroon. Nykyään myös koulutan aiheesta muita, Sid kertoo Voicen haastattelusssa.

Jännittämisestä ei näyttelijättären mukaan pääse koskaan eroon kokonaan. Joskus ihminen jännittää enemmän ja joskus taas vähemmän. Kaikki riippuu senhetkisestä tilanteesta ja mielentilasta.

- Jännittäminen kuuluu ihmiseen, se täytyy vain hyväksyä. Se on täysin inhimillistä, eikä sitä voi poistaa, mutta sitä voi hallita ja sitä voi auttaa.

Kesähäiden seremoniamaestareille ja puheenpitäjille Sidillä on omat vinkkinsä jännittämisen hillitsemiseksi:

- Ei kannata ajatella itseään, vaan pikemminkin ajattelee, että antaa sen lahjana muille. Silloin omalla itsellä ei ole niin paljoa merkitystä. Tämä voi rauhoittaa esiintyjää, ettei mielessä pyörisi, miltä minä nyt näytän tai kuulostan, Sid kertoo.

Iskelmä ja The Voice ovat osa SBS Discovery Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat