Älä sano näitä lauseita teinille – katso viisi ärsyttävintä ohjetta

30.07.2013 15:00 - Reija Saarinen

Vanhemmilla on tapana jakaa neuvoja jälkipolvelleen. Muutamat niistä ovat kuitenkin sellaisia, että ne saavat jokaisen teinin ärsyyntymään. 

Yllättävän moni vanhempi sortuu näihin viiteen lauseesen, jotka saavat kaikkien teini-ikäisten hermot kireälle.

1. "Kuuntele vanhempiasi. He ovat aina oikeassa."

Väärin. Jokainen ihminen tässä maailmassa on väärässä joskus. Tämä tarkoittaa sitä, että myös äiti ja isä voivat joskus olla väärässä.

2. "Nuoruus on elämän parasta aikaa. Nauti siitä."

Ihmisen tulee nauttia elämästään koko ikänsä, ei vain nuoruutensa aikana. Nuoruudessa on puolensa, mutta niin on aikuisuudessakin.

3. "Odota, että näet oikeaa maailmaa."

Vaikka nuori ei työskentele kahdeksaa tuntia päivässä toimistossa, ei hänenkään elämänsä ole aina helppoa ja mutkatonta. Ongelmat ovat ehkä erilaisia teininä ja aikuisena, mutta myöskään nuoren ongelmia ei kannata vähätellä.

4. "Miksi et puhu minulle enää."

Liiallinen uteliaisuus on teinistä ärsyttävää. Hän on kasvamassa aikuiseksi ja kokeilee erilaisia asioita. Kaikista hän ei halua avautua kotona, mutta hän silti arvostaa huolenpitoa.

5. " Minäkin olen ollut nuori."

Jokainen teini-ikäinen ymmärtää sen, että hänen vanhempansa ovat olleet joskus nuoria. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että vanhemmat ymmärtäisivät täysin mitä teini milloin käy läpi. Jokainen kun on erilainen.

Oletko itse vanhempana syyllistynyt toistamaan näitä lauseita?

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat