Tunnetko Facebookin kolme "salaista" toimintoa?

21.10.2013 11:00 -

Moni käyttää Facebookia päivittäin mutta ei ole silti huomannut muutamia käyttöä helpottavia toimintoja.

Yhteisöpalvelu Facebookilla on yli miljardi käyttäjää. Palvelu on saanut kiitosta siitä, että se on onnistunut yhdistämään ihmisiä, mutta moitteita on tullut alati muuttuvista asetuksista.

Osa olennaisista perustoiminnoista on voinut hukkua kaikkien muutosten alle. Oletko sinä tietoinen näistä toiminnoista?

 

 

1. Viestit aikajärjestykseen

Nykyään Facebook näyttää ystävien päivitykset "tärkeysjärjestyksessä". Paljon tykkäyksiä ja kommentteja keränneet päivitykset nousevat listalla ylemmäksi.

Jos haluat tarkastella päivityksiä aikajärjestyksessä, valitse Järjestä > Viimeisimmät.

 

 

2. Kaksi postilaatikkoa

Kaikki tietävät, että yksityisviestejä pääsee selailemaan klikkaamalla vasemmasta listasta Viestit-linkkiä. Harvempi sen sijaan on huomannut, että on olemassa toinenkin postilaatikko.

Toiseen postilaatikkoon pääsee menemällä omiin viesteihin ja klikkaamalla vasemmasta yläkulmasta Muut-linkkiä. Tänne tulevat viestit niiltä käyttäjiltä, joiden kanssa et ole Facebook-ystävä.

 

 

3. Valitse, kenelle jaat

Monet jakavat kaikki viestinsä joko koko maailmalle tai ainoastaan vain ystäville. Viestien kohdeyleisöä voi kuitenkin rajata vieläkin tarkemmin.

Kun olet kirjoittamassa viestiä, klikkaa Julkaise-painikkeen viereistä nuolta. Valitse listasta Mukautettu ja ponnahdusikkuna avautuu. Valitse alasvetovalikosta Tietyt henkilöt ja listat. Kirjoita laatikkoon, ketkä ovat ainoita henkilöitä, jotka saavat nähdä seuraavan viestisi.

Voit halutessasi tehdä saman myös toisinpäin: valitse alasvetovalikosta Kaverit ja kirjoita alempaan laatikkoon, kuka kavereistasi ei saa nähdä seuraavaa päivitystä.

Kilpailut

Uusimmat