Näin hoidat auringon polttamaa ihoa - 5 parasta vinkkiä

02.06.2014 15:00 - Anna Hopi

Auringossa tulee helposti oltua liian pitkään, kun pitkä talvi on takana ja mieli huutaa valoisaan lämpöön. Jos iho palaa, sitä on syytä hoitaa järkevästi, ettei jäljelle jää ikäviä arpia.

On olemassa viisi asiaa, jotka kannattaa huomioida, mikäli henkilö sattuu polttamaan ihonsa auringossa. Välillä iho alkaa palamisen takia hilseillä, ja silloin kannattaa viimeistään kokeilla oheisiä vinkkejä.

1. Älä raavi

Hilseilevää ihoa ei kannata missään nimessä raapia. Ohje on helppo, sen toteuttaminen hankalaa, koska lerputtavaa nahkaa tekee mieli nyppiä. Kun ihon jättää rauhaan, se paranee nopeammin.

2. Viilennä

Varmista viilentämällä, ettei iho tulehdu. Kylmä suihku, kylpy ja jääpalat auttavat myös kutinaan. Ihoa ei kannata kastelun jälkeen hangata liikaa, vaan painella kuivaksi.

3. Koskeuta

Iholle voi laittaa auringonpolttamalle iholle tarkoitettua voidetta. Monet niistä sisältävät aloe veraa, joka viilentää ja hillitsee samalla kutinaa.

4. Nesteytä

Auringossa vietetyn ajan jälkeen nestehukka häämöttää ovella helpommin kuin normaalisti. Kun pidät nesteytyksestä huolen, ihokaan ei kuoriudu niin helposti. Vesi yhdessä syötävien vihannesten ja hedelmien kanssa voivat helpottaa oloa. Pysy kaukana kofeiinia, hiilihappoa ja sokeria sisältävistä juomista.

5. Leikkaa pois

Kaikista varotoimenpiteistä huolimatta iho voi kuitenkin hilseillä. Silloin sitä kannattaa leikata, eikä missään nimessä repiä pois. Antibakteerinen voide lievittää kuumotusta ja desinfioi.

Lähde: Become Gorgeous.

Kilpailut

Uusimmat