Oliko aamuherätys takkuinen? Muutamalla vinkillä nouset reippaasti ylös

04.06.2014 17:00 - Anna Hopi

Vanha sanonta puhuu väärällä jalalla heräämisestä. Joskus tosiaan tuntuu siltä, ettei aamu käynnisty kovin jouhevasti. Siihen voi vaikuttaa itse muutamalla simppelillä asialla.

Omat aamut voi ohjelmoida jo edellisenä iltana, jolloin on valmis seuraavan päivään tilanteisiin. Aina sattuu kommelluksia, eikä kaikki mene kuin Strömsössä, mutta tiettyjen asioiden huomioiminen etukäteen voi vaikuttaa koko päivän alkamiseen positiivisella tavalla.

1. Suunnittele etukäteen

Kiireellä ei synny hyvää aamua. Mieluummin henkilö haluaa herätä rauhassa ja tassutella hitain pappa-askelin keittiöön kahvin keittoon. Organisoi asioitasi illalla valmiiksi, ja laita vaikka vaatteet valmiiksi.

2. Valitse oikea musiikki päivänaloitukseen

Tee Spotify-palveluun tai musiikkisoittimeesi aamukansio, tai päräytä päälle tuttu radiokanava, josta voit kuunnella taattua hyvää musiikkia. Iskelmän aamujen kesämies Mikko Siltala pitää tällä viikolla taatusti huolta siitä, että aamusi alkaa viihdyttävästi. Ota sellainen tunnusmusiikki päivään, mikä kohottaa mieltäsi.

3. Syö hyvin

Joskus aamiainen jää kiireen takia väliin, mutta sille kannattaa todellisuudessa varata aikaa. Satsaa laadukkaaseen ruokaan ja sellaisiin herkkuihin, jotka samalla energisoivat ja maistuvat hyvältä. Smoothie voi olla hyvä valinta ruokailuun.

4. Ole kiitollinen

Kiitollisuus luo tulevaa ja pitää tiukasti kiinni nykyhetkestä. Jos kiukku on vallata mielen, muistuta itseäsi siitä, miten ihania asioita sinulla on elämässäsi. Käytä muutama minuutti sängyn pohjalla rakkaudellisessa tilassa kellumiseen ja nauti kaikesta hyvästä.

5. Viritä herätyskello ekstravarttiin

Jotkut nauttivat torkuttamisesta. Laita herätyskello varttia ennen varsinaista herätystä soimaan ja saat nautiskella pedin lämmöstä ennen kuin pitää tosissaan nousta ylös.

Kilpailut

Uusimmat