13 asiaa, joita vahvat ihmiset eivät tee

19.06.2014 16:00 - Anna Hopi

Henkinen vahvuus tarkoittaa luonteenpiirteitä, joiden ansiosta ihmisen kantti kestää paremmin haasteita ja epäonnistumisia. Usein henkilö voi kehittyä voimakkaaksi ajan kanssa.

Oma voima riippuu myös paljolti ajatuksista. On olemassa asioita, joita vahvat ihmiset kieltäytyvät tekemästä, koska he eivät näe niitä tarpeellisiksi. Katso kolmentoista asian lista alta.

1. Itsesääli

Vahva ihminen ei sääli itseään ja tunne oloaan uhriksi. Hän ottaa vastuun teoistaan, ja osaa tehdä rajan niiden asioiden kanssa, jotka kuuluvat toisille. Hän on hyväksynyt, että elämä ei aina ole helppoa.

2. Omassa voimassa pysyminen

On turhaa antaa toisten kontrolloida itseään ja antaa muille valtaa omaan itseen. Voimakas ihminen ei sano, että "Pomo vaikuttaa tunteisiini", koska hän on itse omien tunteidensa ohjaksissa. Kuka tahansa voi valita, miten reagoi tilanteisiin.

3. Vältteleminen

Henkisesti vahvat ihmiset eivät yritä seistä muutoksen tiellä. Sen voi toivottaa tervetulleeksi ja uusien asioiden edessä voi joustaa. Meillä on kaikilla voima sopeutua uusiin tilanteisiin, usein se on enemmän tahtokysymys.

4. Fokusointi

Moni keskittyy turhiin asioihin ja sitten ahdistutaan. Vahva ihminen ei anna energiaansa turhille ihmisille, asioille ja projekteille. Hän ei valita vaan keskittyy positiiviseen ja siihen, mikä on tärkeintä saada valmiiksi.

5. Miellyttäminen

Maailma pyörii paikoillaan, vaikka muita ei miellyttäisikään. Puut kasvavat ja tuuli viuhtoo niiden oksia. Luonto ei vaadi miellyttämistä, kaikki on hyvää sellaisenaan. Henkisesti voimakas ihminen on niin zen, ettei hänen tarvitse yrittää saada toisten hyväksyntää.

6. Riskien pelko

Vahva ihminen ei pelkää riskejä, sillä hän tietää, että niiden ottamisesta seuraa aina kasvua. Rajojen ylittäminen vie uusiin asioihin ja kehittää ihmistä. Jos seuraa epäonnistuminen, sen kautta oppii.

7. Menneisyydessä vellominen

On vahvuutta katkaista sopivassa suhteessa siteet menneeseen. Hyviä asioita ja rakkaudellisia suhteita on hyvä vaalia, mutta kaikenlainen katkeruus ja menneiden suhteiden perään itkeminen on turhaa.

8. Virheiden toistaminen

Vahva ihminen ei hakkaa päätään seinään huomattuaan, että se sattuu ja otsaan nousee kuhmu. Hän osaa lopettaa, ja keksii jotain parempaa tekemistä.

9. Kateellisuus

Toisten menestymiselle löytyy aina kateudesta vihreitä vihaajia. Voimakassieluinen henkilö ei tunne kateutta suuressa määrin, koska tietää itsekin olevansa lahjakas ja hyvä sellaisenaan. Hän ottaa pienen kateuden poikasen innostuksena ja inspiraationa, sekä tien viittana sinne, minne haluaa seuraavaksi mennä.

10. Luovuttaminen

Miksi luovuttaa kesken, kun matka on vasta alkanut? Vaatii todellista voimaa jatkaa silloin, kun kaikki todennäköisyydet puhuvat sinua vastaan. Mutta sisusta suomalaiset tunnetaan, siispä tulta päin!

11. Yksinäisyys

Yksin oleminen on välillä hyväksikin ihmiselle. Jotkut pelkäävät yksinäisyyttä, mutta tunteen kanssa on hyvä opetella olemaan. Pian se ei ole enää vihamies, vaan ystävä. Eikä yksin olo tunnukaan samalla lailla yksinäiseltä.

12. Oikeutuksen hakeminen

Vahva ihminen ei ole riippuvainen kenestäkään. Hän ei mieti, mitä maailma, työpaikka tai muut ihmiset ovat hänelle velkaa. Hänelle tärkeämpää on se, mitä hän voi antaa toisille.

13. Tulosten kiirehtiminen

Mentaalisesti elämänsä kunnossa oleva ihminen osaa olla kärsivällinen aloittaessaan uudessa työpaikassa tai alkaessaan treenata kuntosalilla pitkän tauon jälkeen. Hän ei odota samantien tuloksia, vaan ymmärtää, että niiden saamiseen voi mennä jonkin verran aikaa.

Lähde: The Mind Unleashed.

Kilpailut

Uusimmat