Onko läheisesi introvertti? 5 asiaa, joita et tiennyt hänestä

08.09.2014 18:00 - Anna Hopi

Osa ihmisistä on selvästi toisia sosiaalisempia luonteita. He tulevat toimeen muiden kanssa helppoudella, jota sisäänpäin kääntynyt introvertti toisinaan kadehtii. Onko lähipiirissäsi introvertteja henkilöitä?

Yhteiskunta rakastaa ulospäinsuuntautuneita ihmisiä, jotka loistavat sosiaalisissa tilanteissa. He osaavat puhua tiensä ulos ongelmista ja pärjäävät väittelyissä. Introvertit jäävät usein vähemmälle huomiolle, vaikka heillä on yleensä erinomaista asiantuntijuutta kiinnostuksen kohteistaan ja ajattelevaisia mielipiteitä yleisistä asioista. Tunnetko jonkun ujolta vaikuttavan henkilön, joka tuntuu suunsa avattuaan sanovan usein jotain fiksua?

Lue alta yllättävät faktat introverteista.

1. Kyse ei ole pelkästä ujoudesta.

Monelle introvertille on vaikeaa avautua suurella porukalla. Introvertti on ihminen, joka saa eniten energiaa yksinolosta ja kokee ahdistavaksi olla liian ison ihmisjoukon keskellä. Hän ei pelkää ihmisiä, mutta lataa itseään paremmin omassa rauhassaan.

2. Introvertit eivät ole snobeja.

Vaikka introvertti ei välttämättä avaudu jokaiselle muukalaiselle, hän ei pidä itseään toisia parempana ihmisenä. Hänelle uusiin ihmisiin tutustuminen on kuluttavampaa kuin toisille, ja siksi kyseinen henkilö kääntyy mieluummin sisäänpäin kuin avautuu ulospäin.

3. Introvertit haluavat olla sosiaalisia.

Mukavuusalueellaan introvertti muuttuu sosiaaliseksi ja hauskaksi kaveriksi, joka kertoo vitsejä. Tuttujen ihmisten seurassa hänen parhaat piirteensä tulevat esille, ja introvertti voi tuoda ystäväporukkaansa paljon syvällistä ajattelua, lämmintä viisautta sekä huumoria.

4. He kadehtivat ekstrovertteja, joille ihmisten kanssa oleminen on helppoa.

Jotkut ihmiset syttyvät haasteellisista tilanteista ja uusien ihmisten valloittamisesta. Introvertti ei kuulu näihin ihmisiin. Hänelle on haastavaa olla tilanteessa, jossa on paljon uusia ihmisiä, ääniä ja hälyä. Introvertti menestyy kahdenkeskisissä kohtaamisissa parhaiten, ja niissä hänellä on kyky luoda syvä yhteys toiseen ihmiseen.

5. Iso luottamus sisäiseen ääneen.

Monelle ihmiselle helpotus ongelmiin löytyy siitä, että ne puhuu ääneen. Introvertti haluaa sulatella asioita mielessään ennen kuin hän puhuu niistä toisille. Yksinolo antaa mahdollisuuden rentoutumiseen ja sisäisen ohjauksen kuuntelemiseen. Monet introvertit ovat muiden yllätykseksi erinomaisia puhujia, koska heillä on luonnostaan paljon ajatuksia ja sanottavaa. Kun tulee sopiva areena ja lava, he pystyvät kertomaan sisäistä sanomaansa toisille täysin ongelmitta.

Lähde: Mind Unleashed.

 

Tiesitkö, millaisista asioista mies oikeasti unelmoi suhteessa? Lue tästä.

Kilpailut

Uusimmat