Tasa-arvoinen avioliittolaki: Ville Niinistö ja Päivi Räsänen perustelivat aatteensa 30 sekunnissa

28.11.2014 10:14 - Anna Hopi

Tänään eduskunnan suuressa salissa äänestetään tasa-arvoisesta avioliittolaista. Annoimme maan johtaville poliitikoille 30 sekuntia aikaa perustella näkemyksensä.

Avioliittolain puolesta otettiin kantaa Arkadianmäellä jo varhain tänä aamuna, kun Voicen herättäjät heijastivat valtaisan sateenkaaren eduskuntatalon eteen. Kotimaisen politiikan vaikuttajat antoivat Iskelmälle puhelimitse lausuntonsa asian puolesta ja sitä vastaan.

Puolesta:

- Minä kannatan tasa-arvoista avioliittolakia. Pohjimmiltaan on kysymys ihmisoikeuskysymyksestä ja myötätunnon kysymyksestä, ei niinkään mun omastatunnostani, niin kuin jotkut sanoo. Se, että toisten ihmisten ihmisoikeuksia vahvistetaan Suomessa, tekee Suomesta paremman maan kaikille ihmisille, kertoi vihreiden kansanedustaja Ville Niinistö.

Vastaan:

- Lähden siitä, että jokainen ihminen on arvokas. Kaikki saavat rakastaa, sille ei ole estettä. En kannata avioliiton käsitteen uudelleenmäärittelyä. Avioliitto on kulttuurisesti ja lähtökohtaisesti miehen ja naisen liitto. Tärkein käytännön seuraus koskisi tässä lainmuutoksessa koskisi lapsia. Mielestäni adoptiolapsille tulee turvata lähtökohtaisesti oikeus äitiin ja isään, kertoi kristillisdemokraatteihin kuuluva sisäministeri Päivi Räsänen.

Kilpailut

Uusimmat