Piileekö alkuperäiskansoissa suurin viisaus? Riku Rantala vastaa

23.12.2014 18:51 - Elina Jokela

Madventures-ohjelman toinen osapuoli Riku Rantala pohtii asioita, joita harva miettii. Nyt mies keskittyi siihen, piileekö alkuperäiskansoissa maailman suurin viisaus.

Madventures-miehiltä on julkaistu uusi kirja Maailmanselitys -Seikkailijan käsikirja kaikkeen. Madventuresin toisella osapuolella Riku Rantalalla on vastaus lähes kaikkeen. Nyt mies pohti sitä, että piileekö alkuperäiskansoissa viisaus.

- Onko alkuperäiskansoilla joku salainen tieto siitä, miten asioiden oikeasti pitäisi mennä. Ei välttämättä, Rantala pohtii.

- Alkuperäiskansat ovat ihan yhtä inhimillisiä kuin mekin ja se on hyvä muistaa. Samanlaisia ihmisiä olemme kaikki ihan missä tahansa, vähän pintaa raaputtamalla. Samoja juttuja. Me tarvitaan rakkautta, halutaan päteä ja halutaan saada ne perustarpeet tyydytettyä. Kun me ollaan ne saatu hoidettua, niin halutaan jotain muuta.

- Mielenkiintoista on ollut kohdata ihmisiä, jotka elää hyvin perinteisillä tavoilla jossain usein aika eristyneissä oloissa. He monesti korostavat sitä, että eivät kaipaa mitään muutosta, heillä on hyvä näin. Ei ole ymmärrystä, miksi joku haluaisi tuoda heille jotain uskontoa tai materiaa, jonka he kokee, että eivät välttämättä tarvitse sitä.

- Siellä on myös niitä ihmisiä, jotka surevat, jos läheisiä kuolee. Terveysongelmia on, lääkkeitä ei ole. He tietävät sen, että siellä toisaalla kehittyneemmässä maailmassa niitä on. Se on vaikea paikka ja jokainen tietää mitä tapahtuu, kun pirulle antaa pikkusormen. Mitään ei saa ilmaiseksi tässä maailmassa.

 

Onko miehillä aina SE mielessä - Riku Rantala vastaa. Lue lisää täältä.

Kilpailut

Uusimmat