Minttu Virtanen karisti raskauskilot - antoi vinkit hyvään oloon!

13.02.2015 10:00 - Anna Hopi

F1-kuski Kimi Räikkösen puoliso Minttu Virtanen kertoi blogissaan, miten onnistui pitämään raskauskilot loitolla.

Eräs tapa pitää olo hyvänä oli harrastaa liikuntaa maltillisesti koko raskauden ajan. Näin Minttu Virtanen kuvailee rutiinejaan blogissaan.

"En vääntänyt syväkyykkyä synnytykseen asti vaikka olo olikin hyvä. Kävin reippailla kävelylenkeillä ja pyöräilin paljon. Sain sopivasti sykettä ylös ja hyvän hien pintaan. Salin puolella harjoitin kehon syviä lihaksia. Kun kehon syvät lihakset ovat kunnossa, ryhti pysyy hyvänä ja se auttaa raskauden aikaisiin selkäkipuihin tai jopa pitää ne kokonaan poissa. Syvät lihakset tuo potkua myös siihen ponnistukseen ja nopeuttaa palautumista.

Raskaudenaikaisesta liikunnasta on mielipiteitä laidasta laitaan ja äidit ovat kovia neuvomaan toisiaan. Ei kuitenkaan kannata tehdä niinkuin naapuri tai paras kaveri vaan omaa kehoaan kuunnellen ja kunnioittaen.

Urheileminen piti mielen ja kehon virkeänä ja turhia kilojakaan ei juuri kertynyt. Uskon vahvasti siihen, että jos äiti voi hyvin, lapsikin voi hyvin. Hyvä fyysinen kunto auttaa myös jaksamaan synnytyksen rasitukset ja varsinkin palautumaan synnytyksestä nopeammin."

Minttu kirjoitti myös siitä, ettei halua vielä julkaista vauvan kylpykuvia verkossa, kuten monet muut vauvojen äidit tekevät.

"Osa vanhemmista jakaa lapsistaan kaiken kylpyhetkiä myöden. Mielestäni lapsella on oikeus päättää itse omasta näkyvyydestään verkossa. Verkosta löytyvät kuvat voivat myöhemmin tuntua lapsesta nololta tai pahimmassa tapauksessa ne joutuvat ns. vääriin käsiin. Omalla kohdallani tiedän, että lapseni kuva tulee jossakin kohtaa julkisuuteen, halusin tai en. Annetaan sen päivän kuitenkin vielä toistaiseksi odottaa itseään."

Lähde. Minttu Virtasen blogi.

 

 

Minttu ilmoitti vauvan syntymästä ja kotiutumisesta myöskin blogikirjoituksellaan ja kuvalla. Katso täältä lisää.

Kilpailut

Uusimmat