Huippukeksintö nyt Suomessa: Pyöräilykypärä joka ei litistä ja sotke hiuksia

05.03.2015 11:00 - Anna Hopi

Moni jättää pyöräilykypärän kotiin, vaikka se voi kolarissa pelastaa hengen. Käyttäisitkö pyöräilykypärää, jos markkinoilla olisi kypärä, joka ei sotke hiuksia, ei hiosta, eikä paina?

Hövding on vallankumouksellinen pyöräilykypärä: se näyttää tyylikkäältä kaulurilta, mutta kolaritilanteessa kaulurin sisällä oleva turvatyyny aktivoituu ja avautuu pään ja niskan suojaksi. Tyylikästä, ruotsalaisen Hövdingin kypärää saa nyt myös Suomesta.

Hövding on vallankumouksellinen kypärä, joka on suunniteltu modernille ja trenditietoiselle pyöräilijälle. Hövding ei ole ainoastaan markkinoiden turvallisin kypärä, vaan se on kameleontti, joka tarvittaessa muuttuu tyylikkäästä kaulurista maailman parhaan suojan antavaksi kypäräksi.

- Hövdingiä ei aseteta päähän, vaan se puetaan kaulalle kaulurin tai huivin tapaan. Kypärän sisällä on autoista tuttu airbag, joka aktivoituu ja singahtaa esiin törmäyksen sattuessa. Kaulurin anturit havaitsevat pienimmänkin poikkeavan liikkeen ja aktivoituvat sekunnin kymmenesosassa, kertoo Suomen Polkupyörätukun toimitusjohtaja Jari Elamo.

Hövdingin on suunnitellut ruotsalainen muotoilijakaksikko Anna Haupt ja Terese Alstin. Tuote on palkittu moneen otteeseen designistaan.

Markkinoiden turvallisin kypärä

Hövdingin taustalla on seitsemän vuoden kehitystyö yhteistyössä lääkäreiden sekä turvatyynyteknologiaan ja törmäystesteihin perehtyneiden asiantuntijoiden kanssa.

Ruotsalaisen Folksam-vakuutusyhtiön testissä Hövding tarjosi kolme kertaa paremman iskunvaimennuksen kuin yksikään perinteinen kypärä. Testissä oli mukana 13 erilaista kypärää. Hövdingillä on myös CE-merkintä, joten se täyttää EU:n turvallisuusstandardit.

Hövdingiä on saatavilla Suomen Polkupyörätukun myymälöistä. Kypärän ovh-hinta on 299 euroa.

Esimerkkejä Hövdingin saamista palkinnoista

2014 European Inventor Award -kilpailun finalisti.

2013 Epilepsy Innovation Seal of Excellence -palkinto

2012 D&AD Award, Hövding nimettiin yhdeksi voittajaksi kategoriassa “Product Design”.

2011 INDEX: AWARD “DESIGN TO IMPROVE LIFE”. Hövding voitti kategorian "Play" maailman suurimmassa design-kilpailussa, jossa etsitään tuotteita, jotka parantavat elämää.

2010 Skapa, Hövding oli yksi finalisteista.

Kilpailut

Uusimmat