"Olisinpa jättänyt hänet ajoissa" - 8 asiaa joita ihminen katuu

10.03.2015 18:00 - Senni Loikala

Tietyt asiat olisi ollut mukava tietää jo teini-ikäisenä, niin olisi välttynyt monelta harmilta. Millaisia asioita ihminen katuu elämässään?

"Olisinpa huolehtinut hiuksistani"

Ajan kulun saattaa ymmärtää paremmin, kun näkee vanhoista valokuvista hiustensa olleen huomattavasti nykyistä paremmassa kunnossa. Syömällä kalaa ja saamalla tärkeitä ravintoaineita sekä käyttämällä laadukkaita hiustuotteita voi pitää kuontalonsa vahvana pidempään.

"Olisinpa jättänyt hänet ajoissa"

Lähes jokaisen nuoruudesta löytyy ihmissuhteita, jotka olisi ollut viisasta päättää paljon aikaisemmin. Kukapa ei olisi ollut ensimmäisissä suhteissaan sinisilmäinen ja tahtonut pitää lemmen liekkiä yllä joskus jopa epätoivoisesti?

"Olisinpa oppinut elämällä"

Pänttäämällä ei välttämättä saa niitä oppeja, joita elämässään tulee tarvitsemaan. Monet saattavat toivoa, että olisivat jo nuorena ymmärtäneet hankkia monenlaisia kokemuksia. Harrastamalla, lukemalla romaaneja ja keskustelemalla erilaisten ihmisten kanssa voi oivaltaa tärkeimpiä asioita elämästä.

"Olisinpa itse vetänyt omat rajani"

"Mitä yksi edellä, sitä toiset perässä", jotkut sanovat. Nuorempana tuli pistettyä soppalusikkansa monenlaiseen keitokseen, myös sellaisiin, jotka eivät tuntuneet lopulta omilta. Monet saattavat toivoa, että olisivat itse osanneet määrittää oman jaksamisensa ja osaamisensa.

"Olisinpa vain ottanut löysin rantein"

Yliajattelu on monien perisynti ja se vaivaa usein erityisesti nuoria. Sen sijaan, että tuli spekuloitua alituisesti toisen ajatuksia omasta itsestä, olisi voinut vain ottaa rennosti.

"Olisinpa kuunnellut vanhempiani"

Äidin ja isän huolestuneet silmät ja varoittavat neuvot ovat saattaneet saada savun nousemaan korvista nuorempana. Jälkeenpäin monet kuitenkin ymmärtävät, että heidän sanoissaan on ollut vinha perä.

"Olisinpa osannut kyseenalaistaa ja kieltäytyä"

Liika kiltteys karsiutuu monien luonteesta iän myötä pois. Nuorempana sitä ei välttämättä osannut pitää puoliaan ja tahtoi aina miellyttää toisia. Vaikeat kokemukset antavat monien luonteeseen myös jämeryyttä, ja he alkavat toimia enemmän oman pään mukaan.

"Olisinpa puhunut suoraan"

Kun ikää tulee mittariin, muuttuvat kielenkannat usein myös terävimmiksi. Tällöin ihmiset uskaltavat sanoa rohkeammin, mitä todella tahtovat sanoa. Nuorena perimmäiset ajatukset ja tunteet jätettiin monesti hautumaan sisälle.

Lähde: India Times



Joskus on hyvä ottaa riskejä. Katso täältä kuusi asiaa, joita sinun kannattaa elämässäsi kokeilla.

Kilpailut

Uusimmat