Tunteellinen ihminen on harvinaisuus yritysjohtajana - Marimekon perustajan tarina inspiroi

12.03.2015 09:16 - Anna Hopi

Marimekon perustajasta Armi Ratiasta kertovan elokuvan pääosaa näyttelee Minna Haapkylä.

Tähdellä oli oma näkemyksensä siitä, mikä Armi Ratiasta tekee niin poikkeuksellisen henkilön suomalaisella yrityskentällä.

- Yritysjohtajana tuollainen ihminen, joka on noin tunteva ja taiteellisesti hullu, on nyky-Suomessa todella harvinaisuus. Olen itse rasittavan järkevä ja analyyttinen tyyppi. Tuollaiset roolit rentouttavat mun siviiliminää. Armin rooli teki hyvää, kertoi Minna Haapkylä Iskelmälle.

- Samalla musta on kiva olla Armi vaan hetken. Sellaisessa omassa mähnässä pyöriminen ja valtavassa tunneskaalassa koko ajan oleminen on todella raskasta. Kun kaikki tunteet vyöryvät koko ajan yli, rakastuessaan rakastuu täysillä ja kun on epätoivon hetki, haluat tappaa itsesi. Kaikki on suurta myrskyä ja pitää kokea. Se on uuvuttavaa elämää. On mukavaa olla vähemmän tunteva ihminen.

Mikä oli Haapkylän mielestä Armi Ratiasta kertovan elämän sanoma?

- Armilla oli mottoja. Lukuisia tosi hyviä. Ne ovat oikeita mottoja häneltä. Isoin sanoma on se, että uskalla olla oma itsesi. Armilla on näitä "Katso sydämellä, niin näet totuuden" ja "Kaikki hyvät itkut polttavat ihmistä esiin". Päätökset pitää tehdä sydämellä, mutta ei saa unohtaa järkeä. Sekin on hyvä, että pari päivää itkee. Kaikki tämä peilaa sitä, että tunteet on hyvä näyttää, eikä niitä pitä piilotella.

Jörn Donnerin ohjaama elokuva tulee valkokankaalle 20. maaliskuuta.

Katso elokuvan traileri alta.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat