Rosa Meriläisellä on pokkaa - yksi keino tekee sinustakin rohkeamman

13.03.2015 14:00 - Anna Hopi

Ammattilaiskehtaaja Rosa Meriläinen on sanavalmis nainen, joka uskaltaa puhua ajatuksensa julki. Hän opastaa naiset pois kiltin tytön roolista.

Nainen joutui itse aikanaan äitinsä kovaan koulutukseen, jotta ei turhaan sulkisi itseään ihmisten läheisyydessä.

- Olin varhaisteini. Se oli juuri se ikävaihe, kun ihminen alkaa helposti kaventua ja  pelätä, että muut ei tykkääkään. Sitä muuttuu aremmaksi.Silloin mun äitini vei mut kaupungille aina kävelylle ja kun näki näyteikkunasta jotain, mistä pitää, niin piti pysähtyä ja osoittaa sitä. Kiljua mahdollisimman kovalla äänellä "Nihu, nihu, nihu" niin kauan, että ihmiset pysähtyvät katselemaan, kertoi Rosa Meriläinen Iskelmälle.

- Nytkin huusin tässä kahvilan ulkopuolella ja ihmiset kadun toisellakin puolella pysähtyivät tuijottamaan minua, että mitä helvettiä se Meriläinen siellä taas huutaa. Ei haittaa!

Miten jokainen nainen saa esille sisäisen pokkanaisensa?

- Jokainen on vähän nolo, ja se ei haittaa. Se, että oppii nauramaan itselleen ja omalle noloudelleen, se on tärkeä oppi!

Meriläinen puhui pokkanaiseudesta ensimmäistä kertaa Olivia-lehden artikkelissa. Siinä hän kertoi äitinsä kovan koulun vahvistaneen häntä - nyt monikaan asia ei saa Meriläistä nolostumaan.

 

Kotimaisessa blogissa eräs perheenäiti ihmetteli naisiin kohdistuvia koko-odotuksia. Hän kirjoitti siitä, miten paljon nainen saa kerätä kiloja raskauden aikana. Lue juttu täältä.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat