Pepe Willberg inspiroitui Kirkasta - muistelee toveriaan

01.05.2015 14:22 - Senni Loikala

Pepe Willberg ja Kirka kuuluivat Mestarit Areenalla -kokoonpanoon. Willberg kertoo vuonna 2007 poisnukkuneen muusikon innostaneen häntä laulamaan ooppera-aarioita.

Mestarit Areenalla -yhtyeessä vaikuttanut Pepe Willberg, 68, muistaa lämmöllä edesmennyttä bändikaveriaan Kirkaa.

- Ensimmäisenä hänestä tulevat mieleen aurinkoinen ilme ja hymy, kun tapasimme, Willberg sanoo.

Mestareilla eli Willbergilla, Kirkalla, Hectorilla ja Pave Maijasella oli tapana suunnitella esiintymisiä yhdessä. Willbergin mieleen on jäänyt Kirkan suhtautuminen villeimpiinkin ideoihin tapaamisissa.

- Huvittavaa Kirkassa oli, että hän sanoi aina jokaiseen ehdotukseen, että: "jes, tämä on hyvä". Hector puolestaan sanoi kaikkeen: "ei missään tapauksessa", laulaja muistelee.

Willberg ja Pave Maijanen seurasivat usein jännityksellä tilanteen kehittymistä, kun Kirka ja Hector väänsivät kättä ideoista.

Inspiraatio ooppera-aarioihin

Willberg harrastaa ooppera-aarioiden laulua ja on ottanut niitä mukaan myös ohjelmistoonsa. Muusikko kertoo, että hän sai tähän inspiraation Kirkalta.

- Kirka lauloi erilaisissa tilanteissa, pyydettiin tai ei, sellaista laulua kuin Una furtiva lagrima. Hän sillä omalla soundillaan antoi vaan mennä. Kun Kirkan laulu loppui, minä päätin jatkaa perinnettä, Willberg sanoo.

- Kirkalla on siihen suuri vaikutus, että kiinnotuin ooppera-aarioista ja rupesin niitä tutkimaan, hän jatkaa.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat