Suomalaistyttö avautuu syömishäiriöstään Facebookissa: "Oksensin hampaat pilalle"

05.06.2015 12:01 - Rea Tallgren

Syömishäiriön sairastanut Janni haluaa auttaa kohtalotovereitaan pääsemään petollisesta kierteestä irti.

Janni on nuori nainen, jolla on takanaan rankka menneisyys. Hän on sairastanut vakavaa anoreksiaa ja bulimiaa, joka on vienyt hänet sairaalaan ja jättänyt hänet makaamaan tajuttomana vessan lattialla, kun ystävät ovat samaan aikaan nauttineet elämästään ja pitäneet hauskaa.

Nyt Janni kirjoittaa sairaudestaan avoimesti Facebookissa. Hänen statustaan aiheesta on jaettu jo yli 600 kertaa. Kirjoituksessaan Janni kertoo anoreksian raadollisesta puolesta ja siitä, miksi parantuminen on pitkä prosessi.

"Mun silmät kuivuu, joten mä joudun käyttämään silmätippoja. Mun sylkirauhasetkaan ei toimi kunnolla, joten joudun suihkuttamaan tippoja myös mun suuhun, jotta sylki kulkisi."

"Oksensin mun hampaat pilalle, kiillettä ei oo muutamaan vuoteen näkynyt ja hampaita on revitty pari kappaletta pois, tehden nättejä koloja mun suuhun. Kolmas meinataan kai vetää kohta pois ja neljäskin on vetelemässä viimeisiään." hän luettelee. 

Vaikka anoreksia on jättänyt nuoreen naiseen jälkensä, on hän kiitollinen siitä, että tärkein osa hänestä on parantunut. Se osa löytyy korvien välistä.

"Olen kuitenkin siitä autuaassa asemassa, että koen olevani parantunut täysin. Minun ajatuksissani ei ole enää mitään, mikä viittaisi syömishäiriöön eikä se ole enää osa minua." hän kiittää. 

Janni kuitenkin tietää, etteivät kaikki ole yhtä onnekkaita. Hänen kirjoituksensa onkin omistettu kaikille niille, jotka anoreksian kanssa edelleen painivat. Lue koko kirjoitus alta.

Multa pyydettiin jonkinlaista ulostuloa kun valitin syömishäiriön jälkeistä elämää. Ensinnäkin, tämähän on ihan...

Posted by Janni-Mari Åström on 1. kesäkuuta 2015

Kilpailut

Uusimmat