Kesämiesten helpot ohjeet kasvisten grillaukseen

08.07.2015 13:30 - Emma Ylistalo

Grillikuume-ohjelmassakin nähty kaksikko Marko Suksi ja Santeri Vuosara kertovat parhaat vinkkinsä kasvisten grillaukseen.

Santeri Vuosaran sydäntä lähellä on Välimeren makumaailma ja siihen hän antaakin hyvän ohjeen kasvislisukkeeksi.

- Ottaa vaikka paprikaa, munakoisoa, kesäkurpitsaa siivuiksi ja vähän suolaa päälle. Minä tykkään laittaa aavistuksen liian kuumaan grilliin. Sillon kun se hiillos ei ole vielä tekeytynyt ja käräyttää ihan sellaisenaan aika mustaksi, ei mitään marinadia tai öljyä. Sen jälkeen oliiviöljyä ja mitä yrttejä sattuu olemaan. Ne imevät kuumana itseensä hyvin makua. Antaa tekeytyä ja sitten kun on grillannut sen kalan tai lihan, niin siinä on ihana kasvislisuke valmis, joka vaan paranee jos siitä jää seuraavaan päivään, Chef Santerinakin tunnettu mies vinkkaa.

Marko Suksi taas kertoo kikan, millä hän maustaa grillatut kasvikset.

- Mä grillaan porkkanaa, kesäkurpitsaa, munakoisoa, Teen usein niin, että sekoitan hunajaan chilikastiketta ja valelen sillä hunajalla ihan ohuesti niitä siinä ja hieman suolaa myös, Poppamies Marko kertoo.

Santeri kehottaa laittamaan grilliin suomalaisia uusia juureksia, joista hänen mielestään kaikkia voi grillata. Hän myös kertoo yhden vähän yllättävänkin grillattavan.

- Salaatinlehdet, sellaiset oikeassa maassa kasvaneet vahvat salaatinlehdet. Nopeasti kuumalla grillillä ihan muutama sekunti ja lautaselle. Öljy ja etikka päälle, niin siinä on mahtava grillattu lämmin salaattipohja.

 

Katso Kesämiesten kesäruokaa -kirjan herkullinen lohiresepti täältä.

Kilpailut

Uusimmat