Näin elät yli 100-vuotiaaksi - iäkkäät naiset paljastivat salaisuutensa

25.10.2015 13:18 - Pauliina Jokinen

Elämässä on tärkeää pitää hauskaa ja tehdä töitä.

Yhä useampi meistä tulee elämään pitkän iän. Se voi kuulostaa karmivalta ajatukselta tai ajasta voi myös nauttia. Viisi yli satavuotiasta naista paljasti pitkän ikänsä salaisuudet:

100-vuotias Felimina Rotundo on työskennellyt elämästään 85 vuoden ajan, eikä hänellä ole aikomustakaan lopettaa. Rotundo uskoo juuri työnteon pitäneen hänet elinvoimaisena ja virkeänä pitkään.

Fox35-sivuston mukaan Roturdo työskentelee peräti kuutena päivänä viikossa. Naisen vinkki muille onkin pysyä kiinni työnteossa.

- Lähtekää ulos ja tehkää jotakin, nainen nauraa.

Iäkkäät naiset ovat aiemminkin jakaneet pitkän iän salaisuuksiaan. Brittiläinen Jessie Gallan, 109, ilmoitti aiemmin tänä vuonna pitkän iän salaisuudekseen miehistä erossa pysyttelemisen.

- Heistä on enemmän haittaa kuin hyötyä, Gallan kertoi.

Gallan kertoi myös syövänsä joka aamu saman aamupalan.

- Lämmin kulhollinen puuroa, Gallan vinkkasi.

100-vuotias Georgina Harwood puolestaan on puhunut adrealiinin ja extreme-harrastusten puolesta. Nainen hyppäsi satavuotispäivänsä kunniaksi laskuvarjohypyn ja ui haiden kanssa. Harwood aloitti laskuvarjohyppyharrastuksen vasta 92-vuotiaana.

- Uskon ikäni salaisuuden olevan adrealiinipiikeissä, joita saan aika ajoin, Harwood mietti.

Yhdysvaltalainen Shirley Zussman, 101, kertoi Time-lehden haastattelussa ihmissuhteiden pitäneen hänet hengissä. Naisen mukaan läheiset suhteet ovat elämän suola.

- Sinun pitää vaatia itseltäsi enemmän. On helppo tavata ihmisiä, mutta sinun täytyy nähdä myös itse vaivaa solmiaksesi pysyviä ihmissuhteita, Zussman kertoi.

Pitkän iän voi saavuttaa myös rennolla asenteella. 110-vutias Agnes Fenton on kertonut nauttineensa Johnny Walker- viskiä päivittäin viimeisen 70 vuoden ajan.

 


Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat