Suomalaisnaisen kampanjasta tuli nettihitti: Jos heijastimen käyttö on noloa, olkaa noloja!

05.11.2015 10:00 - Anna Hopi

Orimattilalainen Siiri Saarinen perää sitä, että jokaisella liikenteessä liikkujalla olisi yllään heijastin tai huomioliivi.

24-vuotias Siiri Saarinen kirjoitti äskettäin Facebookiinsa eräästä tapauksesta, joka herätti hänet heijastimen käytön puolestapuhujaksi.

"Lähdin koirien kanssa lenkille, jonkin ajan kuluttua vastaan käveli äiti ja poika (noin 4 vuotias), he pysähtyivät ihmettelemään. Poika kysyi minulta mikä koiralla on kaulassa, vastasin sen olevan vilkkuva heijastinpanta. Pojan mielestä se oli niin hieno, sen jälkeen poika kysyi mikä minulla itselläni oli päällä, vastasin sen olevan taikaviitta! Autot näkevät minut jopa pilkkopimeässä... poika kiljaisi äidilleen haluavansa samanlaisen, äiti vastasi pojalle ilkeällä äänensävyllä "Et saa, se on ihan nolo""  Kirjoitti Siiri Saarinen.

"Jähmetyin täysin, jos olisin tajunnut olisin vastannut et musta on niiin siistii olla nolo!!! Aikuiset päättävät mikä on noloa, ei lapsi ymmärrä miksei saa siistii taikaviittaa! Täten julistan, että musta on niin siistii olla nolo! Älä ole tyhmä aikuinen vaan osta lapsellesi taikaviitta!"

Saarisen julkaisu herätti ihmisiä ajattelemaan ja se keräsi huikeasti jakoja Facebookissa. Nainen perusti Taikaviitta - siistii olla nolo! - ryhmän, joka keräsi heti paljon ihmisiä. Tällä hetkellä ryhmässä on yli 13 000 jäsentä, jotka ovat julkaisseet kuvia omista heijastimistaan ja heijastinliiveistään.

- On hienoa, että olen saanut Suomen liikkeelle tässä asiassa. Joku oli laittanut meidän ryhmään kuvan omasta lemmikkipossustaan heijastinliivi päällä. Rakastuin siihen heijastinliivipossuun! Kertoi Saarinen Iskelmän iltapäiväjuontajalle Satu Kotoselle.

Voit liittyä kampanjaan ja ryhmään mukaan täältä.

Kilpailut

Uusimmat