Yön ex-rumpali Pariisin murhenäytelmän keskellä: Ystävä oli menettää henkensä

14.11.2015 15:18 - Anna Hopi

Pariisissa tehtiin perjantai-iltana ainakin kahdeksan iskua, joissa kuoli 150 ihmistä ja haavoittui 200 henkilöä. Yön ex-rumpali Antti Mäkinen oli lähellä keskeisintä ampumispaikkaa.

Iskujen tekijäksi on ilmoittautunut ISIS, ja niiden vuoksi Ranskaan on julistettu hätätila.  Eräs iskujen kohteista oli Itä-Pariisissa sijaitseva Bataclan-konserttisali, jossa oli ampumiskohtauksen aikana Provinssirockissakin esiintyneen Eagles of Death Metal -yhtyeen keikka. Iskussa kuoli noin sata ihmistä. Rumpali Antti Mäkinen oli metrossa, kun murhenäytelmä käynnistyi hänen yläpuolellaan.

- Olin tulossa keikalta ja jouduin tulemaan metrolla sen alueen läpi. En silloin vielä tiennyt, mistä on kysymys. Katsoin vain vallitsevaa paniikkia, kun ihmiset juoksivat ulos. Sain kamalasti tekstiviestejä ja minulle kerrottiin, että mene suorinta tietä kotiin, kertoo Mäkinen Iskelmälle.

Mäkinen yritti kysellä ympärillä olevilta ihmisiltä, mitä tapahtuu. Hän meni tiedon saatuaan suorinta tietä kotiin.

- Kadut ovat tyhjiä ja täällä on sotilaat ja poliisit kadulla, hän kuvailee.

Mäkisen koti sijaitsee kauempana tapahtumapaikasta. Bataclan-konserttisali on hänelle tuttu paikka, jossa mies on käynyt katsomassa keikkoja.

- Siellä oli tapahtumien aikaan ystäviä paikalla. Eräs ystävä levy-yhtiöstä oli katsomassa keikkaa. Hän on hyvän ystäväni vaimo, joka näki koko tilanteen, kun salissa ammuskeltiin. Hän oli asemansa vuoksi onneksi bändin kanssa takahuoneessa ja pääsi pakenemaan takakautta. Sen verran siellä on ollut tuttuja ollut mukana, että tilanne on karmea, kertoo muusikko.

 

Kilpailut

Uusimmat