Pete Poskiparta isyydestään: "Ei olisi yhtään outoa, jos poika haluaisi tanssijaksi"

20.11.2015 13:01 - Anna Hopi

Mentalisti ja taikuri Pete Poskiparta haluaa olla ennen kaikkea kannustava isä.

Kun Pete Poskiparta aikoinaan lapsena sanoi sukulaisille, että hänestä tulee taikuri, kukaan ei uskonut.

- Olin työläisperheestä ja sukulaiseni olivat työläisporukkaa. He ovat tehneet aina sellaista niin sanottua normaalia työtä. Eivät he enää kyseenalaista työtäni, mutta aiemmin kyllä, kertoi Pete Poskiparta Iskelmän haastattelussa.

- Jos oma lapseni sanoisi, että hän haluaa ammatikseen laulajan uran, siinä ei olisi mitään ihmeellistä. Minulle ei olisi outoa, jos tyttäreni sanoisi, että hän haluaa sirkukseen tai poika haluaisi tanssijaksi. He ovat heittäneet tällaisia lasten haaveita.

Poskiparta ei aio tarjota lapsilleen tehdastyötä, vaan haluaa rohkaista heitä tavoittelemaan unelmiaan. Esiintyvävänä taiteilijalle mies elää aika ajoin kiertue-elämää. Miten se vaikuttaa isyyteen?

- Olen aika paljon poissa, mikä harmittaa suunnattomasti. Yritän tietenkin olla mahdollisimman hyvä isä, mutta en tiedä, mitä se tarkoittaa. Olen huolehtiva, mutta samalla sellainen, etten kasvata lapsia pumpulissa, kertoi mies.

"Haluan, että lapsilla on mahdollisuuksia"

- Ilman vaimoa he eivät pääsisi harjoituksiin ja kouluun. En yhtään tiedä, missä on lasten luistimet. Minulla on kaksi tyttöä ja yksi poika. Yritän käyttää heitä mahdollisimman erilaisissa kulttuuri- ja urheilutapahtumissa. Olen isä, joka vie lapsia eri paikkoihin. Käymme katsomassa jääkiekkoa, teatteria ja elokuvia ja puhumme niistä.

Poskiparran oma perhe ei ollut kulttuuriperhe, mutta hän yrittää kasvattaa omista lapsistaan kulttuurista kiinnostuneita ihmisiä.

- Haluan, että heillä on kaikenlaisia vaihtoehtoja, kun he kasvavat isoksi. On hienoa, että he tietävät, mihin kaikkeen voi ryhtyä ja mitä voi tehdä isona.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat