Talvivaaran kohtalosta elokuva - pääosissa Peter Franzén ja Joonas Saartamo

09.12.2015 13:22 - Anna Hopi

Jättiläinen tulee ensi-iltaan 22. tammikuuta 2016.

Tammikuun 22. päivä saa ensi-iltansa Aleksi Salmenperän ohjaama ja Pekko Pesosen käsikirjoittama kokoillan elokuva Jättiläinen. Jännittävä ja intensiivinen Jättiläinen on tositapahtumiin perustuva fiktioelokuva, jonka takana on joukko Suomen parhaita elokuvan ammattilaisia. Ajankohtaisen elokuvan rooleissa nähdään  Peter Franzén, Saara Kotkaniemi, Elena Leeve, Joonas Saartamo, Pertti Sveholm ja Jani Volanen. Elokuvan tuottavat Aleksi Bardy ja Annika Sucksdorff Helsinki-filmistä.

Pitkään valmisteltu elokuva on tarjonnut tekijöilleen miettimisen aihetta. 

- Tiedämme Talvivaarasta vain osan, ja tämä elokuva kertoo valistuneen arvauksen siitä mitä emme tiedä. Kun on kyse satojen miljoonien taloudellisesta intressistä, työpaikoista ja tuhoutuvasta luonnosta, ei ole yllättävää että ollaan käytännössä mafiaelokuvan genressä, toteaa Helsinki-filmin Aleksi Bardy.

Ohjaaja Aleksi Salmenperä puolestaan kertoo pohtineensa elokuvan vastaanottoa.

- Tätä elokuvaa tehdessä huomasin useamman kerran miettiväni valmiin elokuvan mahdollisia seurauksia. Että kuka suuttuu ja mistä? Vai suuttuuko kukaan?


Elokuvan synopsis

Nuori ja kunnianhimoinen virkamies Jussi (Joonas Saartamo) saa käsiteltäväkseen valtavan nikkelikaivoksen ympäristöluvan Kainuussa. Karismaattisen ja voimakastahtoisen Pekka Perän (Jani Volanen) johtama Talvivaara käyttää täysin uutta metodia mineraalien keräämiseen. Kaivos on tuomassa paikkakunnalle sinne kipeästi kaivattuja uusia työpaikkoja. Pikku hiljaa Jussi alkaa epäillä, ettei hänelle ehkä ole kerrottu koko totuutta. Uusi bioliuotusprosessi ei olekaan aivan niin harmiton kuin hänen on annettu ymmärtää. Pian Jussin pöydälle saapuu samaa kaivosta koskeva lisähakemus. Hänen ulottuvilleen tulee myös uusi, mielenkiintoinen työtarjous ja mahdollisuus aloittaa alusta. Jussin täytyy päättää missä joukkueessa hän pelaa vai pelaako ollenkaan?

Kilpailut

Uusimmat