Toni Nieminen suorituskeskeisyydestään: Olen jättänyt Heidin ikävöimään kotiin

15.01.2016 10:01 - Anna Hopi

Olympiavoittaja Toni Nieminen on oppinut Elämä pelissä -sarjan kuvauksissa muun muassa sen, että omalle Heidi-vaimolle täytyy antaa enemmän aikaa ja huomiota.

Elämä pelissä -sarjan neljäs kausi pyörähtää käyntiin Yle TV1:llä 31. tammikuuta. Mukana ovat olympiavoittaja Toni Nieminen ja hänen vaimonsa Heidi, jotka lähtivät etsimään avaimia käsitellä parisuhdeasioitaan asiantuntijan avustuksella.

- Olin kiinnostunut ohjelmasta heti, kun kuulin siitä. Heräsi uteliaisuus, että olisiko ohjelman kautta saatavissa vinkkejä siihen, että saisi oman parisuhteen voimaan vieläkin paremmin, kommentoi Toni Nieminen Iskelmälle.

- Pari yötä piti nukkua ja miettiä. Kyllä aika nopeasti kuitenkin myönnyin mukaan. Minua ei jännittänyt lähteä mukaan, kertoi Heidi miehensä vierellä.

Jenni Pääskysaaren juontamassa sarjassa neljä julkkisparia pääsi psykologi Tony Dunderfeltin matkassa tutustumaan suhteeseensa syvemmällä tasolla. He viettivät aikaa parisuhdeharjoituksien parissa Virossa useamman päivän leirillä.

- Oli hienoa nähdä oma reagointi ristiriitatilanteissa. Miten minä reagoin ja toinen reagoi. On tärkeää, ettei anna tunteille liikaa valtaa, kertoi Heidi.

"Vanhempana olet myös logistiikkapäällikkö"

Moni pariskunta kamppailee uusioperhekuvion kanssa. Miten lasten ja parisuhteen kanssa tasapainottelu onnistuu Niemisillä?

- Meille se on kohtuullisen helppoa. Kun on uusioperhe, tuntuu, että pitää kantaa vanhemmuuden tontti ja olla vielä jonkinlainen logistiikkapäällikkö, joka saa kaiken rullaamaan. Aikatauluttaminen on haastavaa. Välillä saattaa tulla väsy ja alkaa omaa päätä kiristämään. Niihin tilanteisiin lähdimme juuri hakemaan apua, kertoi Toni.

- Ajankohta oli loistava parisuhteemme kannalta, koska olemme ihan alussa. Näimme heti avoimin kortein, missä voivat olla tulevat ongelmakohdat, että niistä pääsee helpommin yli. Niitä on jo ollut ja tulee olemaan.

Painoivatko vaakakupissa Niemisten aikaisemmat parisuhteet, joissa Toni toteaa "ryssineensä" useammin kuin kerran.

- Kaikilla on menneisyys, mutta en miettinyt menneitä parisuhteita, vaan enemmän itseäni. Mietin, miten toimin tässä suhteessa. Et voi muuttaa kuin itseäsi. Oma reagointi ja suhtautuminen vaikuttaa eniten, pohti mies.

- Ohjelma avasi silmiäni, että olen aina ollut työkeskeinen ja suorituskeskeinen ihminen. Leiri avasi silmiäni, ettei tässä ole mitään järkeä. Elämässä pitää miettiä tärkeysjärjestystä. Olen vähentänyt työntekoa ja miettinyt reissupäiviä enemmän. Yhteinen aikamme on lisääntynyt. Silloin asuttiin Oulussa, nyt asumme Etelä-Suomessa ja se on helpottanut paljon kokonaisuutta.

"Sisälle omiin ja kumppanin tunteisiin"

Tunneasiat aukesivat Niemiselle myös entistä paremmin parisuhdeleirin myötä.

- Siinä on se ristiriita, että olen suorituskeskeisyyden lisäksi todella tunneihminen. Näen, koen ja tunnen asioita vahvasti. Pikkupojasta asti olen urheillut, ja suorituskeskeisyys nostaa päätään. Välillä mennään vaan johonkin suuntaan asenteella, tuntui sitten hyvältä tai ei. Joutuu miettimään ja pysähtymään, koska nainen ei ole niin yksioikoinen, Toni mietti.

- Heidi on voimakas emohahmo yhtälössämme. Kun olen poissa, hän on huolissaan. Olen aina ajatellut, että toinen ymmärtää, että lähden töihin hänen vuokseen. Heidillä on tullut kuitenkin kova ikävä, kun olen ollut pidempään poissa. Nyt huomoin sitä paremmin.

Heidi-vaimo kokee, että Elämä pelissä -kokemus opetti myös katsomaan omia tunteita selkeämmin silmin.

- Tunneasioista on puhuttu leirin jälkeen, mutta onhan se jatkuva kasvun matka. Erilaiset ristiriitatilanteet muuttuvat. Suurin anti oli se, että oppii kuuntelemaan itseään. Opin itsestä sen, ettei pidä jumiutua tunteeseen. Huomenna on uusi päivä ja on mahdollista aloittaa uusin silmin, kertoi Heidi.

- Opin sen, että Toni ei ole kovin hyvä kirjoittamaan. Hän on parempi puhumaan kuin kirjoittamaan, mutta se selviää paremmin ohjelmassa, mitä tällä tarkoitetaan!

 

 

Kilpailut

Uusimmat