Mentalisti Poskiparta avautuu kiusaamisesta: "Tuntuu kuin joku viiltäisi puukolla rintaan"

15.01.2016 14:59 - Anna Hopi

Mentalisti Pete Poskiparta on saanut kommentteja, jotka ovat satuttaneet kokenutta viihdetaiteilijaa.

Kiusaamista ei koskaan pitäisi sallia, mutta ilmiö on varsin yleinen esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Nimimerkkien taakse voi mennä piiloon heittämään herjaa, mutta yllättävän moni lähettelee törkyviestejä omilla kasvoillaankin. Mentalisti Pete Poskiparta on kuullut pitkään kommentteja ulkonäöstään, ja avautuu nyt omassa blogikirjoituksestaan, miltä negatiivinen huomio on tuntunut.

"Olen iso. Olen paksu. Olen lihava. Olen silti varsin iloinen ja onnellinen. Ei minun tarvitse olla näin lihava loppuelämääni enkä edes aio olla, mutta kaikista saamistani palautteista vain näihin liittyvät kettuilut ja vihjaukset tuntuvat aina kuin joku viiltäisi puukolla rintaan. Mistä on noussut käsitys, että huono käytös ja huonot tavat ovat jotenkin cool?

Tässä muutamia esimerkkejä, joita olen vuosien varrella saanut sekä suoraan että julkisesti. Minua on onniteltu tyyliin, ”onnittelut läski”. Olen saanut suoria maileja, joissa kysytään, että ”onko läski ajatellut lähteä lenkille”. Minulle on lähetetty nimimerkkien takaa mm. seuraavia lempinimiä ”läskikasa”, ”ihrapunkero”, ”möhköfantti” ja ”lihapulla”." Poskiparta kirjoittaa.

Hän esittää myös pointin siitä, että miksi miehenä välittäisi moisista puheista. Julkisuuden henkilönä Poskiparta on kasvattanut itselleen paksumman nahan, mutta muistuttaa, etteivät kaikki pysty puolustautumaan samoin kuin hän.

Mies kertoo, että omassa elämässä koettu masennus on saanut osittain alkunsa juuri kiusaamisesta.

"(O)tin aika voimakkaasti itseeni saamiani palautteita. Opettelin elämään asian kanssa ja nykyisin osaan käsitellä ammattiini liittyvät palautteet paljon paremmin. Vetoankin tässä ja nyt ainakin teihin lukijoihini, että levittäisimme sanaa hyvistä käytöstavoista ja muistaisimme kohdata ihmiset ihmisinä myös sosiaalisessa mediassa. Kiusaamista ei pidä sietää, sitä ei pidä katsoa sivusta eikä sitä pidä hiljaa hyväksyä."

 

Lähde: Pete Poskiparran blogi.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat