Minkä ammatin edustajan löydät todennäköisimmin puolisoksesi? Katso listalta

03.03.2016 10:32 - Senni Loikala

Työskenteletkö sairaanhoidon ja terveyspalveluiden parissa, oletko kenties kirjanpitäjä tai opettaja? Tutkimus selvitti yhteneväisyydet usean eri alan työntekijöiden puolisovalinnoista.

Bloomberg Business analysoi U.S. Census Bureau’s 2014 American Community Survey -kyselystä saamiaan tietoja, jotka ovat peräisin noin 3,5 miljoonasta amerikkalaistaloudesta. Tutkijat tahtoivat selvittää, miten miesten ja naisten ammatit vaikuttavat heidän puolisovalintaansa.

Tutkimuksesta uutisoi The Tab -sivusto.

Jos oma työsi on mukana alla olevalla listalla, pääset lukemaan, minkä alan edustajasta saattaa tulla puolisosi.

Journalistit

Työkseen kirjoittavat pariutuvat usein muiden kirjoittajien kanssa. Monet myös menevät naimisiin toimitusjohtajien ja muissa johtoasemissa olevien henkilöiden kanssa.

Markkinoinnin ja myynnin johtajat

Yleisesti ottaen kyseisen alan johtajat avioituvat eniten opettajien kanssa.

Naispuoliset johtajat päätyvät muita todennäköisemmin yhteen myös vakuutusalalla työskentelevien kanssa. Miespuoliset johtajat menevät puolestaan usein naimisiin hoitoalan sairaanhoitajien kanssa.

Kirjanpitäjät

Kirjanpitävät menevät naimisiin toisten kirjanpitäjien, sihteerien ja johtajien kanssa.

Opettajat

Kaikista todennäköisemmin koko tutkimusryhmästä aviopareja keskenään tuli yläasteen ja lukion opettajista. Monet opettajat menivät naimisiin myös johtoasemissa olevien kanssa.

Rekrytoijat

Henkilöstön rekrytoinnin parissa työskentelevät miehet menevät muita useammin naimisiin sairaanhoitajien, sihteerien ja toimistoassistenttien kanssa. Naispuoliset rekrytoijat rakastuvat johtajiin.

Suunnittelijat

Naispuoliset suunnittelijat menevät muita todennäköisemmin naimisiin lainsäätäjien, toimitusjohtajien ja muissa johtoasemissa olevien kanssa.

Tietotekniikan ammattilaiset

IT-alan ammattilaiset päätyvät usein naimisiin kirjanpitäjien ja sihteerien kanssa.

Sairaanhoidon ja terveyspalvelun ammattilaiset

Sairaanhoidon ja terveyspalveluiden parissa työskentelevät avioituvat usein keskenään. Muun muassa lääkärit, kirurgit ja sairaanhoitajat rakastuvat monesti toisiinsa.

Viestinnän ja markkinoinnin työntekijät

Viestinnän ja markkinoinnin parissa työskentelevät naiset menevät usein naimisiin johtajien kanssa, kun taas alan miespuoliset ammattilaiset rakastuvat yleisimmin opettajiin.

Lähteet: Bloomberg Business ja The Tab

Kilpailut

Uusimmat