Sairaudesta keikkalavoille toipunut Jukka Puotila: "Matkustaminen ei rasita vointia"

10.03.2016 10:28 - Anna Hopi

Naurattamisen ammattilainen Jukka Puotila nauttii itsenäisistä ajomatkoista eri paikkakunnille, joiden aikana saa ihastella suomalaista luontomaisemaa.

Jukka Puotila kiertää paraikaa Suomea Jukka Puotila & 60 kutsumatonta vierasta -kiertueellaan. Mies on komedian konkari, joka on parantunut vastikään vakavasta sairaudesta. Hän kiertää paraikaa paikkakuntia Joensuusta Kajaaniin ja Lahteen.

Millaiset ajatukset tähdellä on tulevista esityksistä?

- Odotan, että pääsemme hyvään dialogiin. Olemme samassa tilassa ja keskustelemme samoista asioista yleisön kanssa. Se kuulostaa oudolta, mutta näin käy esityksen aikana, kertoi mies.

- Sitä interaktiivistakin huuteluakin tapahtuu, mutta harvemmin kyllä. Että joku huutaa sulle jotain... siihen voi sitten pehmeästi vastata. Jos kännykkä soi, niin kyllä siihen varmaan lavaltakin saa jonkun kommentin, lupaa koomikko.

Hänen mukaansa Puotilan komiikkaa ei voi harjoitella ilman yleisöä.

-  Yleisö on hiljaa, yleisö nauraa, yleisö taputtaa. Ne jutut rytmittävät esitystä. Jos joku asia ei uppoakaan, yleisöstä pystyt sen lukemaan. Esityksen kulkua ei tarvitse lukea seuraavana päivänä lehdestä, kyllä sen tuntee siinä hetkessä.

Puotilan suosikkihahmot ovat vuodesta toiseen poliitikot ja erityisesti Suomen presidentit.

- Sauli Niinistö on rakastetuin hahmo tällä hetkellä. Usein se on sen hetkinen presidentti. Minulla on niin pitkä perspektiivi, että ensin se oli Mauno Koivisto, sitten Martti Ahtisaari, Tarja Halonen ja nyt Niinistö. Tasavallan presidentin imitaatio tuntuu kelpaavan, pohtii mies.

{lainaus teksti="Paavo Väyrynen on ketterä poika. Kaikki, mitä hänestä puhutaan kääntyy hänelle plussaksi - hänen mielestään"}- Pääministerit samoin, hehän ovat eniten esillä. Matti Vanhasesta tuli paljon aihetta hänen pääministerikaudellaan, samoin Paavo Lipposesta. Stubbistakin tulee aihetta. Nykyään on niin pirstaloitunut tämä TV-ohjelmisto, että koko kansan yhteistä suosikkia, ettei koko kansan yhteistä suosikkia ole helppo löytää. Aiemmin kun oli kaksi kanavaa TV:ssä, olit todella televisiosta tuttu.

Suomea ristiin rastiin kiertäneen tähden mukaan joillain paikkakunnilla tietyt hahmot ovat pyhiä, ja täytyy miettiä enemmän, millaista huumoria heistä esittää. Esimerkkitapaus on Pohjoisessa äärettömän suosittu poliitikko, Paavo Väyrynen.

- Paavo on pohjoisessa kova sana ja hän kerää usein Lapista ison äänisaaliin vaaleissa. Huomasin, että oho, Paavo onkin täällä Rovaniemellä kova sana. Se on yleisön mielipide. Paavo on itse sitä mieltä, että heitä niin paljon juttua, kun ikinä kerkiät. Olen ollut Paavon tilaisuudessa ja hän itse sanoi minulle, että häntä saa pistää halvalla niin paljon kuin ikinä ehdit, mutta jätetään muut vähemmälle, kertoi Puotila.

- Hänhän on ketterä poika. Sanon poika, koska hän tulee olemaan pitkäikäinen, isänsä eli 101-vuotiaaksi, ja on Paavolla korkea elinajan odote. Kaikki, mitä hänestä puhutaan kääntyy hänelle plussaksi - hänen mielestään.

Puotila kiertää Suomea viidenkin keikan viikkotahdilla.

- Olen ajatellut sen niin, että kun olet teatterissa töissä, näyttelet joka viikko kuusi näytöstä. Ennen vanhaan oli vielä viikonloppuna lauantaina ja sunnuntaina kaksi näytöstä. Ajattelen esitykseni teatteriesityksinä, ja niitä vedetään viisi kertaa viikossa. Matkustaminen ei rassaa yhtään, viihdyn tien päällä. Nautin yksityisyydestä ja nyt jo keväisestä suomalaisesta maisemasta. Se rasittaisi, jos olisi samaan aikaan teatteria menossa, pohtii tähti.

{lainaus teksti="On iso asia, että olen taas takaisin töissä."}Puotilan lähimenneisyys on mennyt sairauden kanssa taistellessa. Hän päihitti suusyövän ja on iloinen päästessään taas rakkautensa pariin - esiintymään ihmisille.

- On iso asia, että olen taas takaisin töissä. Vastaanotto on ollut hyvä. Olin 2012 viimeksi laajemmalla kiertueella. Kaipasin sitä, että pääsen tähän taas. Minulla oli aika toisenlainen syksy ja olin pois töistä. Toivuin ja edessäni siinti mahdollisuus päästä takaisin esiintymään. Nyt olen päässyt tekemään sen, kertoo mies.

- Viime viikon perjantaina Jyväskylässä tapasin esityksen jälkeen tytön, jolla oli samanlainen kohtalo kuin minulla. Mietin jälkikäteen saunan lauteilla, että miten hienoa on, että saan tehdä tätä työtä vielä ja vielä antaa muille voimaa. Sanonpa vaan, ettei ole sen arvokkaampaa hommaa, jos sellaista saa tehdä.

Kilpailut

Uusimmat