Tärkeät tiedot, jotka kannattaa heti piilottaa Facebookista!

16.05.2016 10:00 - Rea Tallgren

Harmittomiltakin tuntuvat päivitykset Facebookissa saattavat osoittautua vaarallisiksi.

Independent-lehti uutisoi, että monella on Facebookissa sellaisia tietoja, jotka kannattaisi piilottaa välittömästi. Näin ei kenties ole, mutta on silti syytä pysähtyä miettimään, mitä kaikkea Facebookissa kertoo ja kenelle. 

Listasimme alle asioita, joiden piilottamista Facebookissa kannattaa kenties ainakin harkita. 

1. Oma syntymäpäivä

Vaikka muiden onnitteluja onkin mukava saada, kannattaa miettiä tarkkaan, millaisia tietoja itsestään antaa julkisesti. Teoriassa henkilötietojen väärinkäyttäminen on nimittäin helpompaa, jos tiedossa on myös syntymäpäivä.

2. Mitä koulua kävit ja missä olit/olet töissä

Verkostoituminen voi olla mukavaa ja myös oman historian kertominen. Independentin mukaan kannattaa kuitenkin harkita hyvin tarkkaan, kertooko noita asioita profiilissaan. Tuolloin tekee paljon helpommaksi sen, että tuntemattomatkin voivat löytää sinut Facebookissa. Jos haluat kertoa historiastasi, mutta et välttämättä halua, että kuka tahansa voi löytää sinut, kannattaa kenties kirjoittaa vaikkapa koulun tai työn nimi jollain sellaisella tavalla, että varsinaista nimeä ei paljasta, mutta kuitenkin niin, että ne, jotka sen ystävistäsi näkevät, ymmärtävät, mitä tarkoitat. 

 

3. Vanhat, nolot kuvat tai päivitykset

Tämä kannattaa ottaa huomioon etenkin, jos haet työpaikkaa. Todella moni työnantaja etsii nykyään työnhakijan Facebookista ja esimerkiksi "megakänniä" tai omaa tyhmyyttä mainostavat päivitykset ja kuvat saattavat ratkaista, saako kutsun edes haastatteluun. 

4. Oma kotiosoite

Jos järjestät juhlat ja teet niistä tapahtuman Facebookiin, mieti kaksi kertaa, laitatko osoitteesi tapahtuman yhteyteen, vai mieluummin yksityiviestillä ihmisille. Joskus käy niin, että joku ulkopuolinenkin näkee tapahtuman kaikista varotoimista huolimatta ja harva varmasti haluaisi jakaa kotiosoitettaan tuntemattomille. 


Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat