Kuva: Fotolia

Nainen synnytti 6,8 kiloa painavan vauvan - kuvat leviävät netissä

26.05.2016 19:30 - Emmi Moilanen

Etelä-Intiassa niin perheenjäsenet, kuin lääkäritkin yllättyivät 19-vuotiaan naisen saadessa ennätyssuuren vauvan.

Intialaisessa sairaalassa hämmästyttiin maanantaina, kun 19-vuotias ensisynnyttäjä saattoi maailmaan poikkeuksellisen suuren tyttövauvan. Keisarinleikkauksella syntynyt vauva painoi huimat 6,8 kiloa. Tuore äiti Nandini oli leikkauksen jälkeen ällistynyt lapsen koosta, sillä vauva saapui maailmaan kaksinkertaisena normaaliin syntymäpainoon, reiluun kolmeen kiloon, verrattuna.

- En ole koskaan nähnyt näin suurta vauvaa, vaikka olen ollut alalla 25 vuotta, hämmästelee paikallinen terveysasiamies, lääkäri Venkatesh Raju.

Raju uskoo myös, että pienokainen on paitsi Intian, mutta myös koko maailman painavin vastasyntynyt vauva.

Nandinin raskaus sujui ongelmitta ja nainen oli täysin tietämätön siitä, että tulee synnyttämään isokokoisen lapsen. Vaikka Nandinin lievä ylipaino antoi viitteitä korkeista sokeri-arvoista, lääkärit vahvistivat, ettei hänellä ollut raskausdiabetesta. Diabetes raskausaikana voi aiheuttaa vauvan ylipainoisuuden. Nandinilla ei ollut myöskään ongelmia kilpirauhasen toiminnassa.

Ei terveysongelmia

Tyttövauvaa pidetään vastasyntyneiden intensiivisessä tarkkailussa ja lääkärit valvovat tarkkaan lapsen kehitystä, ennen kuin kotiuttavat hänet muutaman päivän kuluttua.

- Hän tuli suurena yllätyksenä meille kaikille. Leikkaus kesti lähes puoli tuntia ja sujui riskittömästi. Hän on iso ja kaunis, kertoo gynekologi Poornima Manu.

- Lapsella ei ole lainkaan terveysongelmia, kuten epäsäännöllisiä sokeriarvoja tai kilpirauhasongelmia. Lisäksi hän hengittää hyvin. Olimme erityisesti huolissamme sokeriarvoistaan, mutta ne ovat normaalit, Manu jatkaa.

Sairaalasta kerrotaan myös, että äiti ja lapsi voivat molemmat hyvin ja heidät kotiutetaan heti, kun lääkärit ovat varmistuneet lapsen terveydentilasta. Nandini ja hänen miehensä Arun ovat olleet naimisissa kaksi vuotta sekä odottavat innolla vanhemmuutta ja lapsen pääsemistä kotiin.

Pääset katsomaan valokuvia Nandinista ja hänen lapsestaan täältä.

Lähde: Daily Mail

Lue myös: Synnyttäjä rikkoi ennätyksen - tuli äidiksi harvinaisen myöhään

Kilpailut

Uusimmat