Kuva: Senja Rapila

Maaret Kallio uudesta tv-ohjelmastaan: "Omana itsenä oleminen on myös pelottavaa"

24.08.2016 09:45 - Senni Loikala

Maaret Kallio on esiintynyt televisiossa usein asiantuntijana, mutta uudessa keskusteluohjelmassa myös vieraat saavat haastaa psykoterapeuttia.

Yhden illan juttu on psykoterapeutti Maaret Kallion luotsaama uusi keskusteluohjelma. Kallio saa ohjelmassa vieraikseen suomalaisia, julkisuudesta tunnettuja miehiä. Näiden joukossa ovat muun muassa Pekka Haavisto, Waltteri Torikka ja Toni Wirtanen.

- Suomalaiseen mieheen liittyy erilaisia stereotypioita. Usein saatetaan ajatella, etteivät he puhu tunteistaan tai etteivät he puhu ylipäänsä mistään, Kallio tuumaa.

- Itse ajattelen, että ihmisillä on paljon samankaltaisuuksia ja samanlaisia tarpeita sukupuolesta riippumatta. Koska stereotypioita on silti olemassa, on niistä hyvä puhua ääneen. Eiväthän ne pysty särkymään, jos niitä ei ravistele.

Puoliksi asiantuntija, puoliksi yksityishenkilö

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Kallio esiintyy televisiossa myös muussa, kuin asiantuntijan roolissa. Monet muistavat Kallion esimerkiksi Ensitreffit alttarilla -ja Kielletty rakkaus -ohjelmien asiantuntijana.

- Olen selkeästi laskenut asiantuntijan viittaa, mikä on ollut vähän pelottavaakin. Asiantuntijan rooli on ollut turvallinen tapa olla mediassa. Tässä ohjelmassa olen paljolti omana itsenäni, mutta toki siellä on elementtejä myös työstäni ja ammatistani, Kallio kertoo.

- On henkilökohtaisesti aika paljastavaa olla uudenlaisessa roolissa. Esimerkiksi Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa pystyin miettimään vastauksiani etukäteen ennen haastatteluita, mutta tässä ohjelmassa myös vieraat pääsevät haastamaan minua. Persoonani näkyy enemmän kuin aiemmissa tv-esiintymisissäni; vaikka en silti olekaan keskiössä.

Aito kohtaaminen on tärkeintä

Tärkeintä uutuusohjelmassa on Kallion ja hänen vieraansa aito kohtaaminen, Kallio painottaa. Sen takia kuvausajat ovat olleet melko pitkiä, sillä jokaisen vieraan jaksoa ollaan kuvattu kaksi päivää.

- Kun olemme viettäneet paljon tunteja yhdessä, niin toki siellä näyttäytyy myös erilaisia ristiriitaisuuksia. Ihminen saattaa esimerkiksi tahtoa luoda tietynlaista kuvaa itsestään, mutta toimiikin ristiriitaisesti. Niistä on äärimmäisen mielenkiintoista puhua yhdessä vieraan kanssa.

Yhden illan juttu alkaa Livillä keskiviikkona 24.8. klo 21.00.

Lue myös: Leiki, sure, tukeudu - Ensitreffit alttarilla -terapeutti listaa avaimet onneen

Lue myös: Maaret Kallio: Yksi ajatus auttaa laittamaan asiat tärkeysjärjestykseen

Lue myös: "Kiire on pakenemista" - Maaret Kallio kertoo, mistä kiireessä on kysymys

Kilpailut

Uusimmat